Advert

Tepki çeken uygulamada geri adım!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), halkın büyük tepkisine neden olan elektrik dağıtım şirketlerinin misafir ağırlama ve temsil gibi giderlerinin faturalara yansıtılması kararından geri adım attı

Tepki çeken uygulamada geri adım!
Bu içerik 7728 kez okundu.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, elektrik dağıtım şirketlerinin bağış, sponsorluk, reklam, tanıtım, ceza, temsil, ağırlama, ilan ve dernek aidat giderlerini artık tarifeden alamayacağını açıkladı. Pandemi sürecinde birçok çalışanın işsiz kalması, ekonomideki kötü gidişat ve hayat pahalılığı halkın belini bükerken elektrik dağıtım şirketlerinin vatandaşı ilgilendirmeyen giderlerinin faturalara yansıtıldığının ortaya çıkması büyük tepkilere neden oldu. Halk, yıllardır faturalara yansıtılan kayıp-kaçakelektrik bedeline çözüm beklerken geçtiğimiz aylarda kayıp kaçak bedellerinin faturalara yansıtılmasını içeren kanun teklifi de Meclis’ten geçerek söz konusu uygulama 2025 yılına kadar uzatılmıştı. Bu da yetmezmiş gibi Enerji Piyasası Düzenleme Kurulunun 3 Aralık’ta aldığı ve Resmi Gazete’nin 8 Aralık’taki sayısında yer alan karara göre bu kez elektrik dağıtım şirketleriyle elektrik tedarik şirketlerinin yaptıkları masraflar, daha önce olduğu gibi 2021 ila 2025 arasındaki 5 yıllık dönemde vatandaşın faturasına yansıtılacaktı.

Kararda geri adım atıldı

Karara göre, elektrik dağıtım şirketlerinin yıl içinde yaptıkları temsil ve ağırlama giderleri, üye oldukları derneklere ödedikleri aidatlar, verdikleri ilanların giderleri gibi tüketiciyi ilgilendirmeyen birçok harcama, halkın ödediği elektrik faturalarından tahsil edilecekti. EPDK, halkın büyük tepkisine neden olan elektrik dağıtım şirketlerinin giderlerinin faturalara yansıtılması kararından nihayet geri adım attı.

‘Yanlış algıya sebep olacak hükmü kaldırıyoruz’

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, “Bu konunun daha fazla istismar edilmesini engellemek için kurulumuzun toplanarak aldığı kararla tebliğde yer alan temsil ağırlama, reklam, sponsorluk, bağış gibi yanlış algıya sebep olacak hükmü kaldırıyoruz.” dedi. Yılmaz, yaptığı yazılı açıklamada, “Dağıtım şirketleri kaliteli hizmet sunduğu ölçüde gelir kazanacak. Tüketiciyi üzen, kaliteli hizmet vermeyen ise gelir kaybına uğrayacak.” ifadelerini kullandı. Yılmaz, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Tüketicilerimizin hakkına halel getirecek bir adım atmamız asla söz konusu değildir. Sektörümüze yönelik güveni korumamız, polemiklerle vatandaşımızın kafasını karıştırmaya çalışanlara fırsat vermememiz gerekiyor. Bu konunun daha fazla istismar edilmesini engellemek için kurulumuzun bugün toplanarak aldığı kararla tebliğde yer alan temsil ağırlama, reklam, sponsorluk, bağış gibi yanlış algıya sebep olacak hükmü kaldırıyoruz. Şirketler bu tip giderlerini tarifeden alamayacak, gelir elde edemeyecek.”

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Asur dönemlerine ait sikke ele geçirildi
Asur dönemlerine ait sikke ele geçirildi
Silahlı kavga: 1 ölü, 2 yaralı
Silahlı kavga: 1 ölü, 2 yaralı