Advert

Diyarbakır’da gurme fuarı: 57 ilden firma katıldı

Diyarbakır’da gurme fuarı: 57 ilden firma katıldı
Bu içerik 485 kez okundu.

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO), Mezopotamya Fuarcılık ve ALZ Diyarbakır tarafından organize edilen 57 ilden 168 firmanın katıldığı Mezopotamya Gurme ve Yöresel Lezzetler Fuarı’nın açılışı gerçekleştirildi.

Diyarbakır Mezopotamya Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezinde düzenlenen 5’inci Mezopotamya Gurme ve Yöresel Lezzetler Fuarı açıldı. 19 Kasım’a kadar sürecek fuarın bu yıl ki onur konuğu Erzurum oldu. Fuarın açılışına DTSO Başkanı Mehmet Kaya, Ticaret Borsası Başkanı Engin Yeşil, Erzurum Ticaret Borsası Başkanı, Hakan Oral sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.

DTSO Başkanı Kaya, bu yıl düzenledikleri fuara 57 ilden 168 firmanın katıldığını söyledi. Diyarbakır Kent Koruma ve Dayanışma Platformu bünyesinde yer alan sivil toplum kuruluşları ile Diyarbakır için önemli işler yaptıklarını belirten Kaya, “Fuarın geçen yıl ziyaretçi sayısı 257 bindi. Bu yıl ki hedefimiz 400 bin civarında olmasıdır. Yöresel ürünlerin markalaşması, coğrafi ürünlerin tanınması, yerli pazarlara yabancı pazarlara açılma, yeni bayilik girişimlerin bir çalışmaları içinde barındırıyor. Bölge illerimizle birlikte düzenleyeceğimiz ortak fuarlarla Mezopotamya’yı dünyanın çekim merkezi haline getireceğiz” dedi.

engin-yesil.jpg

Teşekkür etti

Ticaret Borsası Başkanı Engin Yeşil ise, coğrafi işaretli ürünlerin önemine işaret ederek, “Coğrafi işaretli ürünlerimiz, üretildikleri bölgenin benzersiz iklimi, toprak yapısı ve üretim yöntemleriyle bütünleşmiştir. Bu özellikler, ürünlere eşsiz bir karakter katar ve tüketicilere kalite garantisi sunar. Fuara yurtiçi ve yurtdışından katılım sağlayan ve destek veren bütün katılımcılara teşekkür ediyorum” dedi. (Haber Merkezi)

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Aziz Yıldırım Amedspor’a destek verecek mi?
Aziz Yıldırım Amedspor’a destek verecek mi?
 Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı