İlişkide Partnerle Bağ Güçlendirmek

Yaşam - 2024-02-16 19:08:18

İlişkide Partnerle Bağ Güçlendirmek

Herkesin ilişkiyi yaşayış şekli farklı olduğundan sorunlar için tek bir çözüm yolu bulmak zordur. Yine de birçok çiftin ilişkilerini iyileştirdiğine inandığı ufak ipuçları vardır. Belki bu sayede aranızdaki bağı güçlendirebilir ve ilişkinizin daha pürüzsüz gitmesini sağlayabilirsiniz!

. Partnerinize en iyi arkadaşınız gibi davranın.

İnsanlar, arkadaşlarının yanında gerçek benlikleri ile olmaya ve bir şeyleri derinlemesine düşünmeden söylemeye meyillidirler. Bu durumun ilişkiler için zor olduğunu biliyoruz çünkü partnerinize ne düşündüğünüzü ve hissettiğinizi söylemek her zaman kolay olmayabiliyor. Ama partnerinizle ilgili bir şey canınızı sıktığında tıpkı yakın arkadaşınızla paylaştığınız gibi “Bu beni üzdü,' 'ben böyle hissediyorum' diyerek onunla iletişime geçmeniz işe yarayacaktır.

2. Sosyal medyada geçirdiğiniz süreye ara verin.

İlişkinizi güçlü tutmanın başka bir yolu mu? Uzmanlar, telefonlarınız yerine birbirinize bakabilmeniz için düzenli olarak sosyal ağdan uzaklaşmanız gerektiğini öneriyor.

Sosyal medyadan ya da haberlerden uzaklaşıp, zamanınızı birbirinizle günlük yaşamınız hakkında konuşmak, sıradan şeyler hakkında tartışmak veya sadece birlikte olduğunuz anın tadını çıkarmak için kullanın. Çünkü ara sıra sosyal medyada olup bitenlerden çok birbirinize daha fazla vakit ayırdığınızı göstermek iyidir.

3. Birbirinizden ayrı zaman da geçirin.

Partnerinizin size yeteri kadar önem vermediğini ya da sizinle takılmaktansa yalnız olmayı tercih ettiğini düşünebilirsiniz, ama aslında bunun gerçeklikle uzaktan yakından alakası yok! İlişkinizin gelişmesi için ikinizin de yalnız kalmaya ihtiyacı var. Kendimize ayırdığımız zaman; deşarj olmamıza, rahatlamamıza ve sadece kendimiz olmamıza olanak tanır. Bu da en az birlikte geçirilen zaman kadar önemlidir.

4. Birlikte ilk günkü gibi randevuya çıkın.

Yıllarca birlikte olduktan sonra, canım cicim aylarınız geçmiş ve stabil, rahat bir döneme girmiş olabilirsiniz. Ama kıvılcımı canlı tutmak istiyorsanız ilk günkü özeni göstererek faklı yerlere gitmeye özen gösterebilirsiniz. Bu sayede, her zaman konuşacak bir şeyiniz, birlikte yapacak ilginç aktiviteleriniz ve bir sonraki buluşmanız için heyecanla bekleyeceğiniz bir kıvılcım olacaktır.

5. "Ben" dili kullanın.

Partnerinizle olan tartışmanız toksik seviyeye ulaşıyorsa, “bana bunu yaptın, beni çok kötü hissettirdin” gibi “sen” dili kullanmak yerine kendinizi “ben” dili ile ifade etmeye çalışın. Uzmanlara göre “sen” dili, partnerinizde savunmacı bir duruş yaratıyor ve siz konuşmayı bıraktığınız anda kendilerini savunmak için bir stratejiye girebiliyorlar. Kendinizi kendi düşünce ve hislerinizle açıklamanız, partnerinizin suçlanma ve eleştirilme duygusuna kapılmasına engel olur. Bu sayede daha verimli bir iletişim kurabilirsiniz.

6. Küçük anlara özen gösterin.

Birbirimize günaydın demek veya yatmadan önce sarılmak gibi küçük şeylerin değerini bazen bilemeyiz. Ancak aslında bu ufak hareketler günün en önemli bölümlerindendir.

Bu anların tadını çıkararak değerinizin daha fazla anlaşıldığını hissedeceksiniz, bu da uzun süreli bir ilişkiye sahip kalabilmenin hayati bir parçası.

7. Kendinizi kötü hissettiğiniz anları onunla da paylaşın.

Kendinizi savunmasız veya üzgün hissettiğiniz zaman, her şeyi içinizde tutmak yerine, partnerinize açılmak ve onunla iletişim kurmak için çaba gösterin.

İlk başta, debelendiğiniz ve endişelendiğiniz durumları partnerinizle paylaşmaya başlayabilirsiniz ve böylelikle bağınızı güçlendirebilirsiniz.

8. Birbirinize iltifat edin.

Bir ilişkide mızmızlanma alışkanlığına kapılmak çok kolay olsa da birlikte mutlu bir şekilde kalmak istiyorsanız pozitiflere odaklanmanız gereklidir.

Bunu, küçük şeylere özen göstererek ve eşinizin yaptığı bir akşam yemeğini ne kadar beğendiğinizi belirterek, ona samimi iltifatlar sunarak yapabilirsiniz.

Birbirinizi iyi şeyleri fark etmeye ve bunları daha sık yüksek sesle söylemeye teşvik edin!

9. Özrünüzü aksatmayın.

Kırıcı bir şey söylerseniz ya da yaparsanız, bunun hakkında en kısa sürede konuşun  ve özür dilemekten çekinmeyin.

Özrünüz hakkında gerçekçi, hatanızı kabul etmekte de istekli olun. Asıl yapmanız ya da söylemeniz gereken şey hakkında bir şans daha isteyin, ama bunun için saatlerce ya da günlerce beklemeyin. Yaptığınız şeyi sahiplenin, özrünüzü dileyin ve yolunuza koyulun.

10. Kendinize neden partnerinize aşık olduğunuzu hatırlatın.

Özellikle birbirinizin değerini hafife almaya başlıyorsanız, partnerinize minnettar oluşunuzun tüm nedenlerini kendinize hatırlatın. İkiniz de birbirinize neden aşık olduğunuzu ve bir çift olarak paylaştığınız tüm güzel şeyleri hatırlatmaya özen gösterirseniz, çoğu ilişkinin dağılma sebebi olan bu durumdan kaçınabilirsiniz.

Uzun süredir birlikte olsanız bile, ilişkinizi güçlendirmenin ve sizi daha da yakınlaştırmanın her zaman yeni yolları vardır - böylece hem mutlu, hem desteklenmiş hem de sağlıklı bir geleceğe hazır hissedebilirsiniz.

 
Sende Yorumla...
Kadınlar hayatları boyunca 3 kilogram ruj yiyor

Kadınlar hayatları boyunca 3 kilogram ruj yiyor

15:09 - Sağlık

9 günlük tatil için film önerileri..

9 günlük tatil için film önerileri..

18:30 - Kültür-Sanat

Yemekten sonra 2 tane kakule çiğneyende o sorundan eser kalmıyor: Kakule çiğnemek neye iyi gelir?

Yemekten sonra 2 tane kakule çiğneyende o sorundan eser kalmıyor: Kakule çiğnemek neye iyi gelir?

18:27 - Sağlık

NASA yeni oluşan gezegenlere dair kanıtlar buldu

NASA yeni oluşan gezegenlere dair kanıtlar buldu

17:24 - Dünya

İlişkide Partnerle Bağ Güçlendirmek

İlişkide Partnerle Bağ Güçlendirmek

19:08 - Yaşam

 Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı

Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı

13:17 - Güncel

Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak

Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak

11:20 - Yaşam

Seçim bitti kavgası bitmedi: Diyarbakır’daki kavgada 4 kişi yaralandı

Seçim bitti kavgası bitmedi: Diyarbakır’daki kavgada 4 kişi yaralandı

10:59 - Bölge haberleri

Çermik'te kaybolan genç için aramalar devam ediyor

Çermik'te kaybolan genç için aramalar devam ediyor

11:00 - Bölge haberleri

Sigara içmek için çıktığı pencereden düşüp öldü

Sigara içmek için çıktığı pencereden düşüp öldü

14:35 - Güncel

ERGANİ HABER 2020