Ergani Kaymakamı Erdinç Yılmaz, yeni hastanenin hizmete girmesiyle birlikte boşta kalan eski hastane binasının nasıl kullanılacağı konusunda açıklamalarda bulundu. Kaymakam Yılmaz, Sağlık Müdürlüğüne devredilen eski hastane binasının ek prefabrik kısmının Ağız ve Diş Sağlığı Merkezine tahsis edileceğini, ana binanın ise yıkılarak sosyal tesis olarak kullanılmak üzere Sosyal Hizmetler il Müdürlüğüne devredileceğini söyledi. Yeni hastanenin toplu konutta hizmete girmesiyle birlikte zorda kalan ilçe merkezindeki eczane işletmecileri de 112 acil servis ile Ağız ve Diş Merkezinin eski hastane binasına taşınmasından yana.
112 ACiL VE DiŞ HASTANESi PREFABRiKE TAŞINACAK
Eski hastane binasının akıbeti konusunda açıklamalarda bulunan Ergani Kaymakamı Erdinç Yılmaz, şehir merkezine uzak kalan ve fiziki yapısı nedeniyle ihtiyaca yanıt veremeyen Ağız ve Diş merkezi ile 112 acil servisin eski hastane binası yerleşkesi içerisinde bulunan prefabrik binaya taşınacağını söyledi. Eski ana binanın ise Sosyal Hizmetler il Müdürlüğüne devredilerek sosyal tesis olarak kullanılacağını belirten Kaymakam Yılmaz eski binanın yıkılarak yeniden inşa edileceğini sözlerine ekledi.
ECZACILARIN BEKLENTiSi
Ergani Devlet Hastanesi bünyesinde 4 yıl önce Adnan Menderes Mahallesinde bulunan eski 2.nolu sağlık ocağının lojman binasında hizmete açılan ve günde 250 hastaya diş sağlığı hizmeti veren Diş Tedavi ve Protez Merkezi, fiziki yetersizlik nedeniyle yeterli düzeyde tedavi hizmeti veremiyor. ilçe merkezindeki eczane işletmecileri de 112 acil servis ile Ağız ve Diş Merkezinin eski hastane binasına taşınmasından yana. Diyarbakır Eczacılar Odası Ergani Temsilcisi Eczacı Osman izci taleplerini şöyle dile getirdi: “Ergani Devlet Hastanesi, bölgenin merkez hastanesi olması konumuyla, eski binasında ek binasına rağmen hizmet vermekte sıkıntı çekiyor; özellikle de yataklı oda sayısının yetersiz olması yatan hastalar ve refakatçileri açısından çekilmez bir hal alıyordu. Yeni, geniş ve yatak sayısının artacağı yeni bir hastaneye geçmek gerekiyordu. Geçildi ama acaba insanları ne kadar memnun edebildi. Vardığında rahatlığa ulaşabileceği bir hastane için bu sefer de “varma”da sıkıntı çıktı. Daha çoğunu düşük gelirli insanların oluşturduğu çarşı kesiminden sağlık hizmetini tamamıyla alıp uzaklaştırmak, önümüzdeki günlerde ne gibi sıkıntılar doğurur bilemiyoruz. Haberimiz bile olmayan birçok sıkıntı doğacak. Öte yandan çarşı esnafı, eczanelere nazaran çok daha sıkıntı yaşıyor. Hastanenin yarattığı insan sirkülasyonu bir anda bıçak gibi kesilince, onları da yeni arayışlar içine girme zorunluluğu doğuruyor. Bu “kentsel dönüşüm” de artan arsa ve dükkân fiyatlarıyla kaçı kendine yer bulabilecek? Diş hastanesi eski yerine gelecekmiş ama bir acil ünitesiyle birlikte, kadın doğum ve çocuk bölümünün de en azından eski Ergani bölgesine hizmet etmesi, il olma durumu gündeme gelmiş büyük bir ilçe için mümkünatı zor bir istek olmasa gerek. Diyarbakır il merkezinde de kadın doğum ve çocuk ayrı bir binada hizmet vermekte. Bu durum eski binanın değerlendirilmesi açısından da, Ergani çarşısına canlılık katması açısından da, kadın ve çocukların sağlık hizmetine daha rahat ulaşması açısından da çok faydalı olacağını düşünüyoruz” şeklinde konuştu.