Ergani ilçesinde, halk arasında Makam dağı olarak bilinen kimler tarafından yapıldığı bilinmeyen, 10 bin metreküp kapasiteye sahip tarihi sarnıcın içler acısı durumu tepki çekti.
Ergani makam dağında ki sarnıç 20 metre uzunluğunda, 15 metre genişliğinde ve 16 metre derinliğindeki tarihi sarnıç, örneği az görülen yapısı ile dikkat çekiyor. Makam dağında ki su sarnıcı şimdiler de ise kaderine terk edilmiş durumda olması da tepki çekti.
Zaman zaman yerli ve yabancı turistlerin ziyaret için geldiği tarihi su sarnıcı içler acısı durumundan rahatsız olan vatandaş, biran önce onarılarak bölge turizmine kazandırılmasını istiyor.
Makam dağının su sarnıcı restorasyonun edilmesinin ardından ilçe turizmine de büyük bir katkı vereceğini dile getiren vatandaşlar, su sarnıcı bugüne kadar iyi korunmamış. Taş kesmelerden oluşan sarnıç bakımsız kalmış, mezbelelik halde. Acilen bakıma ihtiyacı var. Bu su sarnıcı 20 metre uzunluğunda, 15 metre genişliğinde, mutlaka görülmesi gereken çok farklı bir su sarnıcıdır. Çünkü örneği az bulunuyor dedi.
Zülküf Peygamberin uzun yıllar kaldığı Makamının alt tarafındaki su sarnıcı bakımsızlık nedeni ile adeta kaderine terk edildiğini belirten ziyaretciler, Tarihi çok eskilere dayanan, ve kimler tarafından yapıldığı bilinmeyen su sarnıcı bir an önce restore edilerek turizme kazandırılmasını istiyoruz. Yıllardan beri atıl bir durumda. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın biran önce buranın restorasyonunu yaptırmasını bekliyoruz. Bölgede yaşayan biri olarak buranın turizme kazandırılmasını istiyoruz diye konuştular.
Makam dağına yapılan yürüyüş yolunun da onarılmasını isteyen vatandaşlar, buraya yerli ve yabancı bir çok kişi gelip ibadet ediyor. Yürüyüş yolu bazı kişiler tarafından tahrip edilmiş. Yürüyüş yolunun bir an önce yapılmasını istiyoruz dediler.