Ergani Devlet Hastanesi diyaliz ünitesinde kapasite artırımına gidiliyor. 50 hasta kapasiteli merkeze çevre ilçelerden gelen hastalarda eklenince hasta sayısı 75'i bulunca hastane yönetimi ihtiyaca cevap verebilmek için 4 ay önce seans sayısını 3'e çıkartmıştı. Gelinen noktada artan hasta yoğunluğuna cevap veremeyen diyaliz merkezinde kapasite artırımına gidildi. Hastane Yöneticisi Dr. Ethem Bahri Anlı, Diyaliz merkezinin hasta kapasitesinin şu aşamada maksimum doluluk seviyesine ulaştığından genişleme kararı aldıklarını söyledi. Anlı, yapılan talep üzerine bakanlığın tahsis ettiği 7 adet ünitenin kurulması ve daha fazla hastaya diyaliz hizmeti verilebilmesi için kapasite artırımı çerçevesinde yapılacak ihale neticesinde en geç iki ay içerisinde binanın deposunun düzenlenerek diyaliz merkezine ilave edileceğini müjdeledi.
BAKANLIK 7 YENi CiHAZ TAHSiS ETTi
2011 yıldan bu yana Ergani Devlet Hastanesi yerleşkesinde böbrek hastalarına hizmet vermeye başlayan Diyaliz merkezine, Dicle, Çermik ve Çüngüş gibi civar ilçelerden gelen hastalarda eklenince ortaya çıkan ihtiyacı karşılayabilmek için 4 ay önce ek seans sistemine geçiş yapılmıştı. Gelinen noktada artan hasta yoğunluğuna cevap veremeyen diyaliz merkezinde kapasite artırımına gideceklerini ifade eden Hastane Yöneticisi Ethem Bahri anlı, bakanlığa yapılan yeni cihaz talebinden olumlu netice aldıklarını, bu çerçevede diyaliz merkezinin fiziki yapısında genişlemeye gideceklerini söyledi. Hastane Yöneticisi Ethem Bahri Anlı yaptığı değerlendirmede şunları söyledi; "Yıllardır kapasitemizin üzerinde hasta kabulü yapıyoruz. Şuanda 14 cihaz kapasiteli bir salonumuz var. Çevre ilçelerden gelen hastalarımızın yoğunluğu nedeniyle mevcut durumumuz yetersiz kalıyor. Bu nedenle ihtiyaca cevap verebilmek için 4 ay önce seans sayımızı 3'e çıkartıp gece saat 9'a kadar hastalarımıza diyaliz hizmeti veriyorduk. Ancak gelinen noktada seans sayısının arttırılması da yetersiz kalınca bakanlıktan yeni cihaz talebinde bulunduk. Bakanlığımız bize 7 cihaz daha tahsis etti. Ancak bu kez yer sorunuyla karşı karşıya kaldık. Şimdi bize tahsis edilen cihazlarımızı kuracak yer açmayı düşünüyoruz. Genel sekreterliğimiz her konuda bize yardımcı oldular. Konuyla ilgili ihale aşamasına gelindi. Bir ay içerisinde ihale aşaması da tamamlandıktan sonra, 2 ay içerisinde de diyaliz merkezi binasındaki depoyu diyaliz servisine dönüştürerek vatandaşlarımıza daha fazla hizmet verebilmeyi planlıyoruz" dedi.
HASTALARIN SERViS SORUNU
Öte yandan diyaliz merkezinden tedavi hizmeti alan hastalara sunulun servis imkânından köylerden gelen hastaların yararlanamadığından yakınan birçok hasta yakını ilçe Kaymakamlığından servis konusunda yardımcı olunmasını istediler. Hastasını incehıdır Köyünden kendi imkânlarıyla diyalize getirdiklerini belirten Cuma Köseoğlu adlı bir hasta yakını; "Diyaliz hastası olan amcamı incehıdır Köyünden buraya tedaviye getiriyoruz. Bizler gibi köylerden gelen birçok hastanın servis sıkıntısı var. Hastanenin hizmet veren bir adet diyaliz servisi ihtiyaca cevap veremediği için köylerden gelmek zorunda kalan birçok hasta ulaşım sorunu nedeniyle mağduriyet yaşıyor. Kendi cebimizden parasını veriyoruz. Duyduğumuz kadarıyla Çermik'ten gelen hastalara ilçe Kaymakamlığı yol ücreti anlamında hastalara harcırah yardımında bulunuyor. Bizlerde köylerdeki hasta sahipleri olarak ilçe Kaymakamlığımızın aynı şekilde hastalarımızın yol masrafları için yardımcı olmalarını istiyoruz" dedi.