Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde, alacak-verecek meselesi yüzünden çıkan tartışma kısa sürede kanlı bir çatışmaya dönüştü. Sokak ortasında silahların çekildiği kavgada saçmaların hedefi olan 2 kişi yaralanırken, polis kaçan saldırganların peşine düştü.
Ergani ilçe merkezi, bugün öğle saatlerinde tansiyonun yükseldiği kan donduran bir olaya sahne oldu. Edinilen bilgilere göre, aralarında daha önceden husumet bulunduğu iddia edilen iki grup, alacak-verecek meselesini görüşmek üzere bir araya geldi. İlk etapta sözlü tartışma şeklinde başlayan görüşme, tarafların öfkesine yenik düşmesiyle yerini şiddete bıraktı. Sözlü atışmaların kavgaya dönüşmesi üzerine, gruptakilerden bazıları yanlarında getirdikleri silahları ateşleyerek çevrede büyük korku ve panik yarattı.
Sokak Savaş Alanına Döndü, 2 Kişi Yaralandı
Görgü tanıklarının ifadelerine göre, silah seslerinin yükselmesiyle birlikte vatandaşlar kendilerini korumak için güvenli yerlere sığındı. Çatışma sırasında ateşlenen silahlardan çıkan saçmalar, karşı gruptan 2 kişiye isabet etti. Kanlar içinde yere yığılan yaralıları gören çevredekiler, durumu hemen 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. Olay yerine kısa sürede çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi.
Yaralılar Ergani Devlet Hastanesi’ne Kaldırıldı
Sağlık ekipleri, olay yerinde yaptıkları ilk müdahalenin ardından yaralıları ambulanslarla Ergani Devlet Hastanesi’ne nakletti. Hastanede tedavi altına alınan yaralıların vücutlarının çeşitli yerlerinde saçma yarası olduğu ve tedavilerinin sürdüğü öğrenildi. Hastane çevresinde ve olayın yaşandığı mahallede polis ekipleri, yeni bir gerginlik yaşanmaması adına yoğun güvenlik önlemleri aldı.
Polis Firari Zanlıların İzini Sürüyor
Olayın ardından plakası belirlenemeyen bir araçla hızla bölgeden uzaklaşan zanlıların yakalanması için Ergani İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri geniş çaplı bir operasyon başlattı. Olay yeri inceleme ekipleri, çatışmanın yaşandığı bölgede çok sayıda boş kovan ve delil topladı. Güvenlik kameralarını mercek altına alan cinayet büro ekipleri, kaçan şahısların kimliklerini tespit ederek yakalanmaları için ilçenin giriş ve çıkışlarını abluka altına aldı. Olayla ilgili başlatılan çok yönlü soruşturma devam ediyor.
