Ergani’de Kuruyemişçilerde yılbaşı hareketliliği

Yerel Haber - 2025-12-26 17:13:32

Ergani’de Kuruyemişçilerde yılbaşı hareketliliği

Yılbaşı akşamının en çok tercih edilen gıda ürünlerinden olan kuruyemişler için alışveriş hareketliliği başladı. İşte kuruyemişçilerde ortalama fiyatlar.
Yeni yıl yaklaşırken yılbaşı alışverişleri de başladı.
Yılbaşı gecelerinin vazgeçilmezi olan kuruyemişler de alışveriş sepetlerine bir bir ekleniyor.
Ergani köy pazarı esnaflarından Suat Budak, yılbaşına ilişkin beklenti ve hazırlıklarına yönelik değerlendirmelerde bulundu.
Yeni yıla sayılı günler kala esnafların hazırlıklarını tamamladığını ve dükkanların hareketlenmeye başladığını söyleyen Budak, "Yılbaşı sofralarımızın vazgeçilmezi olan kuruyemiş, her sene olduğu gibi bu sene de sofralarda yerini alacak. Uzmanlar da kuruyemişin ölçülü tüketildiğinde insan sağlığına önemli katkılar sağladığını ifade ediyor." dedi.
Budak, bu yıl kuruyemiş fiyatlarında artış olduğunu, bunun da büyük ölçüde küresel ısınma ve iklim değişikliğinden kaynaklandığını dile getirdi.
"EN ÇOK KARIŞIK KURUYEMİŞ TERCİH EDİLİYOR"
Her vatandaşın yılbaşında kuruyemiş tüketebilmesi için esnafın uygun fiyatla satış yapmaya gayret gösterdiğini belirten Budak, karışık kuruyemişin kilogram fiyatının 390 ila 890 lira arasında değiştiğini ifade etti.


EN UYGUN FİYAT AY ÇEKİRDEĞİNDE
Budak, fındığın kilogramının 1250 lira, kajunun 650 lira, bademin 660 lira, ceviz içinin 800 lira, kabak çekirdeğinin 450 lira ve ay çekirdeğinin 160 lira olduğu bilgisini verdi.
Vatandaşın, yılbaşında bütçesine daha uygun olduğu için karışık kuruyemişi tercih ettiğini aktaran Budak, biz esnaf olarak bugüne özel "dörtlü" ya da "beşli" karışık ürünler hazırladığını anlattı.
Budak, tüketicilere kuruyemişi, kuruyemişçi esnafından alması tavsiyesinde bulunarak, sözlerini şöyle sürdürdü:
Vatandaşların, nereden geldiği belirsiz, tazelik oranı bilinmeyen, sadece sosyal medya üzerinden satış yapan yerlerden kuruyemiş almayı tercih etmemesini öneririm.
Güvenilirlik ve tazelik için muhatap bulabileceğiniz, ilçemizde bulunan kuruyemişçi esnafını tercih edebilirsiniz. Herkes kendi işini yapmalı. Yılbaşı gecesine doğru dükkanlarda daha fazla yoğunluk olacağını düşünüyorum.
Budak, çiftçiye daha fazla destek sağlanmasının üretimi artıracağını, bunun da kuruyemiş tezgahlarına olumlu yansıyacağını kaydetti. UFUK GÜN

Sende Yorumla...
Çermik'te patlamada yaralanan 26 yaşındaki genç kurtarılamadı

Çermik'te patlamada yaralanan 26 yaşındaki genç kurtarılamadı

18:30 - Güncel

Diyarbakır’daki çöp poşeti cinayetinde kan donduran detay

Diyarbakır’daki çöp poşeti cinayetinde kan donduran detay

17:17 - Güncel

Eşbaşkanlar Esnaf ve Yurttaşlarla Buluştu

Eşbaşkanlar Esnaf ve Yurttaşlarla Buluştu

17:06 - Yerel Haber

Çermik’te peynir tesisinde patlama: 2’si ağır 6 yaralı

Çermik’te peynir tesisinde patlama: 2’si ağır 6 yaralı

11:27 - Güncel

Erdoğan’ın öğretmeni Ergani'de defnedildi

Erdoğan’ın öğretmeni Ergani'de defnedildi

11:23 - Yerel Haber

ERGANİ HABER 2020