Advert

Dünya Bankası: 60 milyon kişi daha aşırı yoksullaşacak

Birleşmiş Milletler ve Dünya Bankası, korona virüsü salgını nedeniyle küresel yoksulluğun derinleşeceği uyarısında bulundu. Dünya Bankası'nın tahminlerine göre, küresel çapta 60 milyon kişi daha salgın nedeniyle aşırı yoksulluk içine düşecek.

Dünya Bankası: 60 milyon kişi daha aşırı yoksullaşacak
Bu içerik 5538 kez okundu.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Afrika’da milyonlarca kişinin ‘çok sert bir yoksulluğa doğru sürüklendiğini’ söyledi. Guterres, dünyaya Afrika ülkeleri için küresel dayanışma çağrısı yaptı.

Küresel salgının Afrika’da yoksullukla mücadelede sağlanan ilerlemeleri sekteye uğrattığına dikkat çeken Guterres, kıtada açlık, yetersiz beslenme ve hastalıklara karşı dayanıksızlığın yeniden artmaya başladığını söyledi.

Öte yandan salgına karşı hızlı tepki verdiklerine işaret ederek Afrika ülkelerini kutlayan Guterres, Afrika’da kayda geçen korona vakalarının ‘korkulandan daha az’ olduğunu ifade etti. Resmi verilere göre Afrika’da şimdiye kadar yaklaşık 88 bin kişi enfekte oldu, neredeyse 3 bin kişi korona virüsü nedeniyle öldü.

EK YARDIM ÇAĞRISI

Ancak virüsün yayılımının Afrika’da henüz başlangıç aşamasında olduğunu söyleyen BM Genel Sekreteri, Afrika’da salgınla mücadele için uluslararası toplumdan 200 milyar dolar ek yardım istedi.

’60 MİLYON KİŞİ DAHA YOKSULLAŞACAK’

Dünya Bankası’nın tahminlerine göre de dünya çapında 60 milyon kişi daha salgın nedeniyle aşırı yoksulluk içine düşecek. Dünya Bankası Başkanı David Malpass, korona krizinin yoksullukla mücadelede ‘son üç yılda elde edilen başarılara darbe indirdiğini’ belirterek dünya ekonomisinin bu yıl yüzde beş oranında küçüleceği tahmininde bulundu.

Ekonomik küçülmeden de en çok yoksul ülkelerin etkileneceğini söyleyen Malpass, Dünya Bankası’nın şimdiye kadar korona krizinin sağlıkta, ekonomide ve sosyal alandaki olumsuz etkilerine karşı 5 milyar 500 milyon dolar destekte bulunduğunu aktardı. Malpass diğer yandan donör ülkelere, yoksul ülkelere yardımlarını artırma çağrısında bulundu.

Endüstri ülkeleri ile kalkınmakta olan ülkelerin oluşturduğu G20 ile alacaklı ülkelerin oluşturduğu Paris Kulubü, dünyadaki yoksul ülkelerin borçlarını bu yıl için silme kararı almıştı. Ancak BM Sekreteri Guterres’e göre bu adım yeterli değil. (Kaynak: DW Türkçe)

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Ergani'de şimşek deprem etkisi yarattı!
Ergani'de şimşek deprem etkisi yarattı!
Otomobil ile minibüs çarpıştı; ölü ve yaralılar var
Otomobil ile minibüs çarpıştı; ölü ve yaralılar var