Advert
ACiL DESTEK!
Esat Taştekin

ACiL DESTEK!

Bu içerik 6701 kez okundu.
Kentin ve bölgenin durumu ortada. Huzur ve güven ortamı büyük bir darbe yemiş, ekonomik ve sosyal hayatta, neredeyse durmuş. Hali hazırda durumumuz bu. Maalesef. Çatışmaların sosyal ve en önemlisi de ekonomiye de hiç küçümsenmeyecek darbe indirdi. Diyarbakır’da esnaf iflas eşiğine gelmiş, yatırımı olan sanayici de kara kara düşünmeye başlamış durumda. Belirsizlik, tedirginlik, umutsuzluk almış başını gidiyor.
 
Bu çatışmalı ortamında herkes kendi fikrine zikrine göre ideolojilik açıklamalar yaparken kimse, aylardır siftah yapamayan Esnaf ve Sanatkarımızı konuşmuyor. Yahu bu insanlar evlerine ekmek götüremez duruma gelmişler. Bırakın çekini, senedini, SSK ve vergisini ödemeyi. Hepsi borçlu. Kimisinin bankalara kimisinin toptancıya, kimisinin de SGK ve Vergi Dairesine birikmiş borçları var. Haciz aşamasına gelmişler.
 
Dün arayan esnaf ve sanayici arkadaşlar oldu. ‘Bizim durumumuz ortada. Siftah yapamaz haldeyken, SSK ve Vergi dairesinden ha bire ‘borcunuzu ödeyin’ tebligatları geliyor. Bu nasıl bir zihniyet, bu nasıl bir akıl tutulmasıdır. Biz siftah yapamıyoruz. Devlet neden bu kadar üzerimize geliyor’ diye dert yandılar.
 
Haklılar. Peki tamda burada  ‘Devlet ne yapılabilir, ne yapmalı’  gibi sorulara gelince; elbette ki ilk olarak asayişi kamu düzenini sağlaması gerekir. Görünen odur ki kamu düzenin sağlanması da çok zaman alacak. Zira ülkemize parmak sokan karıştırmak isteyen dış mihrakların sayıları gittikçe artıyor. Kimse Türkiye’nin kalkınmasını, büyümesini daha da güçlü bir devlet olmasını istemiyor. Özelikle Batı..
 
Ekonomi gücüyle dünyaya meydan okuma gücünde olan ülkemizin esnafının derdine derman olacak bir eylem planı harekete geçirme gücüne de sahiptir. Yani esnafın devlete olan Vergi ve SGK gibi borçlarını affetmeli esnafını kucaklamalıdır, kurtarmalıdır. Sosyal Devlet olmanın en büyük göstergesi devletin vatandaşına şefkat eli uzatmasıdır. Aksi taktirde borç batağına girmiş bir esnaf ordusu ve memuriyetten istifalar sonucu işsiz kalmış bir gençlik yeni arayışlar peşinde koşacaktır. Bu da, içinden daha da çıkılmaz bir hal alacak ve ülkenin geleceği için karanlık günlerin habercisi olacaktır.
 
Hükümetin elini çabuk tutup Diyarbakır, Mardin, Şırnak, Hakkari başta olmak üzere Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki esnaflar için SSK ve Vergi afına gitmesi  ve esnafın kalkınması için de  özel teşvik paketi hayata geçirmelidir.  
 
DİĞER YAZILAR
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Ergani'de şimşek deprem etkisi yarattı!
Ergani'de şimşek deprem etkisi yarattı!
Otomobil ile minibüs çarpıştı; ölü ve yaralılar var
Otomobil ile minibüs çarpıştı; ölü ve yaralılar var