Advert
RAœYALAR KiŞiLiKTEN iZLER TAŞIR

RAœYALAR KiŞiLiKTEN iZLER TAŞIR

Bu içerik 6219 kez okundu.
Bugün size kimimiz için geleceği aydınlatan kimine göre manasız olan ama aslında kişinin ruhsal alemini iç dünyasının bir yansıması olan rüyalardan bahsedeceğim.
Yapmak isteyip yapamadıklarımızın, endişelerimizin, kaygılarımızın, düşlerimizin ve yüreğimizin derinliklerinde bizim bile farkedemediğimiz duygularımızın, fikirlerimizin özellikle de düşünce ve duygu sarmalımızın yansıması olan rüyalardan.
Rüyamızda sürekli yinelenen bir güzel duygu, başarı hissinin aslında tatmin edilmemiş ve özlemi çekilen arzulanan bir sosyal başarı oluşundan.Rüyalarımızdaki kaygılarımızın aslında hayata dair örtük endişerimize ışık tuttuğundan. Rüyaların çoğu zihnimizi , ruhumuzu dolduran duygu ve düşüncelerdir. Geleceği bilemem ama geçmişe dair pek çok iz taşır.Yaşanan somut geçmişten ziyade yaşanamayan ve yaşanması istenen ya da yaşanmasından endişe duyulan bir başkası için bile dert edinilen durumlardan. Bazen bir aksiyon sahnesi bazen bir karmaşık bilmece olup çıkar karşımıza zihnimizi meşgul eden yüreğimizi işgal edenler. Bizden bağımsız görünen bir olay bile aslında bizi o kadar alakadar etmiştir ki düş olup açığa çıkmaya çalılşır zihnimizin baskılamasından.Özgürdür rüylar o nedenle bizim bile farketmediğimizduygularımızı yansıtır.Belki bize farkettirmeye çalışır zihnimiz uyanıkken gözlerimizi kapadıklarımızı. Hayat koşturmasında üstünde durmadığımız bir haberi bazen bir türlü ulaşamdığımız hayali.
Bu nedenle işlevseldir aslında rüyalar ve evet bu açıdan geleceğe ışık da tutabilirler.Tabir boyutu hakkında yorum yapmamakla birliktr ben rüyaların aslında bazen sinyaller oldupuna dikkat etmek gerektiğini düşünüyorum; hayatımızda aslında giderilmesi gereken ve içimizde biriken gerilimleri boşaltmamıza dair, çözümlenmemiş kaygıların giderilmesine ve yapılmamış işlerin ertelenmemesine dair. Bu işlevi ile bize hayatımızı biraz daha düzenlemek için ve ruhsal karmaşaları çözmek için hatta empati yapıp insani yanımızı ortaya çıkarmak için özellikle de.. üretimden tüketime dönerek en öenmli insani vasfını yitirmek üzere olan insanın duygu ve düşünce boyutunu açığa çıkarmak ve insanı üretime harekete girişime teşvik etmek gibi bir işleve sahiptir rüyalar. Rüyalardaki işaretler doğru okunursa rüya sahibinin hem kendi psikolojisine hem toplumun sosyolojisine ayna olan ve deva olacak ve ikisinin bileşimine hitap edebilecek ne hareketlere fikirlere basamak olur rüyalar. Kişinin kendi insani ihtiyacıdır ve en çnemli vasfıdır asıl mutluluğudur zaten hayata mana değer katmak. Değer kattıkça değer kazanmak.insanın asıl değeri değer kattığı yerdedir.Ve rüyalardaki olay kurgu ya da duygular o insanda eksik olan eksik kalan giderilmeyen psikolojik ihtiyaçlar kadar o insanın hayata haliyle kendine katması gereken değerlere de işarettir.Misalen rüyasında düştüğünü gören biri ölçülü özgüvene sahip olamayan ve özgüvenini yitirme kaygısı yaşayan ya da ruhunda bir yerlerde değersizlik algısıyla boğuşuan biri olabilir. Ya da yeni kazandığı bir mevki konum ya da değeri kaybetme kaygısı taşıyan. Ruhsal yapımıza ve kişiliğimize hatta hayatımıza geçmişimize dair çıkarımda bulunmamızı kolaylaştıran rüyalar o kişinin derinlerindeki elemi ve geçmindeki acıyı aydınlatmakla birlikte bize kişinin yaşamı, duygu ve düşünce dünyası incelendiğinde bir törapatik süreçle birlikte kişisel gerilim kaygı ve hayallerinin odak noktasını farletmede ve çözmede yardımcı olur.Rüyaların seyri çeşitliliği dikkatle takip edilse olaylar ne kadar öeşitli görünse de esasında saklanan duygular içerdiği ve izlenilen duygular genelde kişinin en büyük kaygı endişe ve hayalleri ya da acıları etrafında toplanır.Bunları dikkatşe inceleyen ve psikolojik olarak okuyabilen bir uzman o kişinin kendini daha iyi tanımasına ve haliyle kendi ruhunu daha iyi edebilmesine yardımcı olur. geleceğe dair izler taşıma iddiası bana göre geçersiz sayılabilecek bir varsayımdır..Gaybı kimse bilemez; ne fallar ne rüyalar ne hocalarla okunur gelecek.Gelecekten değil ama kişilikten izler taşır rüyalar.
DİĞER YAZILAR
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Seçim bitti kavgası bitmedi: Diyarbakır’daki kavgada 4 kişi yaralandı
Seçim bitti kavgası bitmedi: Diyarbakır’daki kavgada 4 kişi yaralandı