Advert
GENA‡LiK PARLAMENTOSUNUN TEPEç™Si ç“ A–ZTURLAR

GENA‡LiK PARLAMENTOSUNUN TEPEç™Si ç“ A–ZTURLAR

Bu içerik 6712 kez okundu.

15-18 Mayıs tarihleri arasında Ankara’da gerçekleştirilen Ulusal Gençlik Parlamentosu 11. Olağan Genel Kurulu’nda 20 Milyon genci temsilen 72 ilden gelen 300 parlamenter dostlarımızla Green Park Otel’de bir araya geldik. Küresel, ulusal ve yerel ‘’Karar Alma Mekanizmalarında Gençlik Katılımı’’ başlıklı genel kurulumuza Finlandiya’nın genç ve ilk Türk parlamenteri değerli dostumuz Milletvekili sn. Ozan Yanar’da teşrif etti. Kendisi, mükemmel sohbeti ve çikolata tadındaki politikal bakışı delegelerimizi büyük bir heyecana kaptırdı.

 

Birleşmiş milletler temsilcisi, akademisyenler ve STK temsilcilerinin de dahil olduğu genel kurulumuz büyük bir coşku ile 2015-2016 yılında tüm delegelerin katılımı ile hazırlanan yıllık stratejik eylem planının yürütülmesi sırasında koşturacak 8 üyeyi belirlemek için sandığa gitti. Demokratik seçim modeli uygulanarak 21 adaydan en fazla oy alan 8 arkadaşımız bu maratonda atlet olarak seçildi. Bu seçimde yönerge değiştirilerek 4. Dönem layık görülüp en yüksek oyu alan Ordulu arkadaşımız sn.Ulaş TEPE zafere ulaştı. Aralarında Ege’nin gülen yüzü olarak gördüğümüz sevgili dostum sn.Tuba ÖZTURLAR’ da yürütme kurulunda yer aldı.

 

Duruşu, kişiliği ve sosyal ödev boyutundaki gerekliliği ile şimdinin Gençlik parlamenteri geleceğin TBMM parlamenteri olarak layık gördüğüm bu dostum inanıyorum ki hayvan hakları konusunda, kadın ve çocuk hakları konusunda, gençlik ve engelli hakları konusunda da çalışmalar yapacaktır. Sn. TEPE ise Ordu’da HAYTAP temsilcimiz ve idari kuruluşları aynı masaya oturtup iş birliği ile sokak hayvanlarının doyurulması için ortak proje gerçekleştirilmesinde liderlik etmiştir.

 

Ulusal Gençlik Parlamentosu (UGP), Türkiye Yerel Gündem 21 Programı çerçevesinde oluşturulan kent konseyi gençlik meclislerinin bir araya gelerek 2004 yılında oluşturdukları bir platformdur. UGP kurulduğu günden bu yana gençlerin kapasitelerinin arttırılması, karar alma mekanizmalarına dahil edilmesi, yerel ve ulusal gençlik politikalarında gençlerin yapabilir kılınması için çalışmalar gerçekleştirmektedir. Bu ağın sekretarya çalışmalarını da Habitat Kalkınma ve Yönetişim Derneği yürütmektedir. UGP, geçtiğimiz dönemlerde yürüttüğü ulusal çalışmalar ile gençlerin karar alma mekanizmalarına dahil edilebilmeleri için çalışmalar gerçekleştirmiştir. “Seçilmek istiyorum” kampanyası ile seçilme yaşının 30’dan 25’e düşürmüş, “Her Meclise Bir Genç” ve “Geç Değil Genç” kampanyaları ile gençlerin kentlerinde ve TBMM’nde yer almaları için lobi ve farkındalık çalışmaları yürütmüştür. 30 Mart 2014 Yerel Seçimlerinde ise “Genç Dostu Adaylar Genç Dostu Kentler” kampanyası yürütülerek 145 Kentte 240 Belediye Başkan Adayı ile iyi Niyet Sözleşmeleri imzalanmıştır. 2015 Yılında gerçekleştirilen “Akıl Yaşta Değil Baştadır” sloganlı “Seçilmek istiyorum” kampanyası ile seçilme yaşının 25’ten 18’e indirilmesi noktasında büyük kazanımlar elde etmiş ve bu konunun tüm siyasi partilerin seçim beyannamelerine alınmasını sağlamıştır.

 

Genel kurulumuzu düzenleyen eski YK üyelerimize, değerli başkan Sezai Hazır’a, Anadolu ve Trakya bağrından kopup Türkiye’nin kalbi Ankara’da bir araya gelen parlamenter arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.

 

Lütfen sokak hayvanları için yaz sıcaklarında kapınıza bir kap su bırakmayı unutmayın.

DİĞER YAZILAR
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Ergani'de şimşek deprem etkisi yarattı!
Ergani'de şimşek deprem etkisi yarattı!
Otomobil ile minibüs çarpıştı; ölü ve yaralılar var
Otomobil ile minibüs çarpıştı; ölü ve yaralılar var