Advert
CANç™IMIZ YANDI, YAKILDIĞINDAN DEĞiL UNUTULDUĞUNDAN !!!

CANç™IMIZ YANDI, YAKILDIĞINDAN DEĞiL UNUTULDUĞUNDAN !!!

Bu içerik 6632 kez okundu.
Hiçbir işkence, hiçbir alev, hiçbir dert acıtmaz belki unutulmak kadar. Geçen haftaki köşemi boş bıraktım. Gündemde Özgecan vardı.. Ne yazabilirdim ki? Hangi çiçekleri böcekleri anlatabilirdim. Katil belediyeleri mi anlatsaydım, aç kalan sokak hayvanlarını mı? Bilemedim, çizemedim, yazamadım, dokunamadım kalemime.. Utandım.. Suretim yerle bir. Bedenimde leş gibi utanç kokusu. Hemcinsimden, türümden utandım.
Sahrada kaybolmuş bir düşüm ben. Boğazımda yudum yudum Özgecan kaldı.
Ben sadece eve gitmek istemiştim. Nerden bilebilirdim ki en yakın arkadaşıma son defa ‘’Görüşmek üzere’’ diyebildiğimi. Bakışlarımdaki kadersizliği nerden anlatabilirdim ki ona. Devam etti minibüs nerden bilecektim ki kaçırıldığımı. Ses telimin en kahpesinde attım çığlığı. Ama duyan olmadı. Her gün özenle kalemimi tuttuğum tırnaklarımla cemaline geçirdim korkumu. Önce kesildi bileklerim. Oluk oluk kanadı damarlarım. Artık bedenime buz gibi bedenini dokundururken karşı çıkarak ellerim yoktu. Sonra dahil etti babasını ve en yakın arkadaşını benim kara günüme. Bedenimde avuç avuç yaktılar beni anne. Bağırdım delicesine ‘’Anneeeee’’ diye. Ama dokuz ay karnında taşımana rağmen sen bile duyamadın beni anne. iliklerime kadar yakıldım. Kül oldum ve külümü o günün kahpe rüzgarı savurdu anne. Benim hiçbir günahım yoktu. Günahım yoktu anne. Tüm ağaçlar bedenime tanık. Tüm kuşlar çığlıklarıma şahittir anne. Ben öldüm anne.. Kardeşlerim, kardeşlerim sana emanet anne..
OLAY AYNI, OYUNCULAR VE MEKANLAR FARKLI
Gencecik bir çocuğun en tüm hayallerini kaçırdılar, tecavüz ettiler, yaktılar, rüzgarında savurdular. Sahi bu kaçıncı? Vahşice katledilen Özgecan kaçıncı? Her gün binlerce kadın şiddetle, yüzlerce kadın tecavüzlerle, onlarca kadar ölümle kaderleniyor. Özgecan ilk değildi , son da değil. Ama Kadına şiddet hiçbir zaman susmadı. Hep o konuştu. Ama Yaşam hakları, Kadın hakları politikal bir mesele olmaktan çıkmayana kadar hep yaşayacak. Bu sahnede oyun hep aynı, oyuncular ve mekan farklı. Kadınlarımız, doğuranlarımız hep işkence ile ölüyorlar. Birileri çıkıp bu işin bile siyasetini yapabilecek kadar yerle bir oluyorlar. Bu olayın 3 zanlısı görünse de, 77 milyon suç ortağı var. Biz hep kuru kalabalık olduk. Hiçbir zaman icraatımız olmadı. Ülkede binlerce ‘’Kadın Hakları Dernekleri’’ olsa da bir arpa boyu yol alamadık. Biz aktivistler, kötü niyetli insanlar kadar güçlü olamadık. Oysa iyiler hep kazanırdı, hep güçlü olan iyiler derlerdi. Ama değilmiş. Yalan söylermişler yıllarca.
ÖZGECANIN KATiLi HAYVANA ŞiDDETLE STAJINI YAPTI
Hayvan öldürmek katillik okulunun staj dersidir demiştim. Özgecan’ın ve diğer kadın katillerinin geçmişine baktığınızda çocukluğunda mutlaka bir hayvana şiddet uygulamış veya öldürmüştür, ilerleyen zamanlarda kendi gücünü yaşlılar, kadınlar ve çocuklar üzerinde uygulamıştır. Devlet politikaları hayvana şiddetin önüne geçmezse, geleceğin katilleri, tecavüzcüler, hırsızları her gün sayı ile artacak. Ve bizde her zamanki gibi Özgecan’ların ölümleriyle uyanacağız. Belki de sırada ki bizim eşimiz, sevdiğimiz, kızımız olabilir..
UNUTULDULAR, O ZAMAN ÖLDÜĞÜNE iNANDIM.
Sahi henüz kaç gün doldu ki? 10  mu? 11-12-13 ? kaç gün doldu söylesene? Özgecan için feryat figan ağıtlar yakanlar nerde? Bunlar Berkin Elvan için, Ali ismail içinde ağlamamışlar mıydı? Kıyametleri koparmamışlar mıydı? Neredesiniz? Uyuyor musunuz yoksa? işte hayatın acı gerçeği. Önce ölüyorsunuz sonrada unutuluyorsunuz. Ama bedeniniz toprağa karıştığı an değil, zihinlere gelmediğiniz an öldüğünüzü hissediyorsunuz. Kaç erkek etek giyerek sokağa döküldü. Karısını, kızını tekme tokat dövüp, tecavüz eden insanları durduramadık ama etek giyip sokağa döküldük. Adam olmayı başarmış mıydık ? Siz uyudunuz ama Özgecan’ın anne ve babası yıllarca uyuyamayacak. Kardeşleri sizin yaptığınız gibi sabah kahvaltısı ve akşam yemeğini bilmeyecek.. Sessiz kalmak kadar, unutmakta suça ortaklıktır. Özgecan’ın katilleri tutuklanınca değil, biz susunca çocuklarımız tehlikeye girer. Çünkü her gün binlerce katille aynı otobüse biniyoruz, aynı sokaktan geçiyoruz, aynı kafede oturuyoruz.
UNUTMA, UNUTTUĞUN AN SIRADAKi SENiN ÇOCUĞUNDUR !!!!
DİĞER YAZILAR
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Madde Bağımlıları Mücadele Derneği’nde silahlı kavga
Madde Bağımlıları Mücadele Derneği’nde silahlı kavga
Bizans ve Romalılara ait tarihi eser yakalandı
Bizans ve Romalılara ait tarihi eser yakalandı