Advert
iŞTE KAYMAKAM iŞTE iCRAAT
Esat Taştekin

iŞTE KAYMAKAM iŞTE iCRAAT

Bu içerik 7106 kez okundu.
Okuyucularımız hatırlayacaktır kısa bir süre önce çiçeği burnunda kaymakamımızın görev başlamasından hemen sonra bu köşede  NE KAYMAKAMLAR GÖRDÜK başlıklı bir yazı yazmıştık.Bu yazımızda isim vermeden verdiği hizmetlerinden dolayı unutmadığımız şimdi Isparta Vali Yardımcısı Sayın Tahir DEMiR'i,Mülkiye Başmüfettişlerinden Abdulkadir GÜVEN ve şu anki Develi kaymakamı Enver ÜNLÜ VE Karapınar kaymakamı Ramazan YILDIRIMI'ı zikretmiştik.Yine yazımızda şöyle  (Artık kaymakamlardan yol ve su problemlerin çözülmesini kimse bekleyemez. Vakıf yardımlarının adil dağıtımı,eğitimin kalitesinin artırılması, güvenlik tedbirlerinin sağlanması ve iş-kur kapsamında istihdam edilecek kişilerin alımı ile ilgili azami hakkaniyetin uygulanması beklenebilir ve beklenmeli.
Unutulmamalıdır ki hizmet noktasında kaymakamların  güçlü siyasetcilere ihtiyaçları bulunmaktadır. Siyasetciler pasif durumdaysa kaymakamların tek başına yapacakları fazla birşey yoktur. 
Ergani haber olarak Eşref YONSUZ kaymakamın beklentilerin ötesinde bir hizmet sunacağına inanıyor ve temenni ediyoruz.)demiştik
işte kısa sürede Sayın Eşref YONSUZ'un icraatlarını görmeye başladık .Tıpkı diğer bahsettiğimiz Kaymakamlar gibi unutulmaz hizmetler sunacağını görüyoruz.Bakın bundan iki yıl önce iş-Kur kapsamında alınan geçici personellerin bir kaçının eşi kamu personeli idi.içlerinde işe gitmeden maaş alanlar vardı.Şimdiki duruma baktığımızda Sayın YONSUZ, bir kısmı belki iradesi dışında alınmış olsada, iş-Kur personelinin tamamını hakkaniyete uygun bir şekilde çalıştırmaktadır.Kendine bakamayacak derecede olan bir çok vatandaşlarımızın evlerini bile bu personellere temizlettirmektedir.işte bu takdire şayan bir uygulama ve icraattır.Zamanın kaymakamı Enver ÜNLÜ tarafından fakir fukaraya dağıtılan sıcak yemek  daha sonra zaman zaman kesintilere uğradı şimdi YONSUZ tarafından bu proje genişletilerek hayata geçirildi.YNOSUZ bizzat yemek dağıtımını incelemekte ve takip etmektedir.Yine gazetemizde IŞIKLAR SÖNMESiN LO başlığı ile dile getirdiğimiz Makam Dağının tekrar ışıklandırılmasını sağladı.Bu ışıklandırma projesi de zamanın kaymakamı Ramazan YILDIRIM'ın projesiydi.Ve bu projeyi daha da geliştireceği yönünde çalışmaların devam ettiğini biliyoruz.
Artık kimsecikler her gün kendisini ziyaret edip fasa fiso işlerle uğraşan bir kaymakam olmadığını tüm çevreye ispatlamıştır.Eminiz ki şu anda düşünsel anlamda bir çok proje ama kafasında ama sumenin altında mevcuttur.Eğitim alanında mevcut başarı çıtası daha da yükseltecektir.halkın sorunlarını birinci ağızdan dinleme eğilimi onun yardımseverliğini, kamu kaynaklarının gereksiz yere harcamadan kaçınması,ihalelerde de şeffaf olacağının göstergesidir. Görünen o ki Sayın YONSUZ rant beklentisi içinde olanların hayallerini yıkacaktır. Hani hepiniz duymuşsunuz. Kaymakamlık makamında uygunsuz talebi olanların ilk sorduğu soru; Bu kaymakamın kiminle arası iyi? Kim bununla iş gördürebilir? sorularıdır. Artık bu sorular sorulmayacak,sorulsa da cevabı HiÇ KiMSE olacaktır.Velhasıli Kelam kaymakamımız icraatçı bir kaymakam,hakka,hukuka bağlı olacağı yönünde düşüncemiz bulunmaktadır. Düşüncemize göre yezitvari dönem bitmiş Ömer b. Abdülazizvari dönem başlamıştır. inşallah siyasetten aldığı gücü kullanarak kaymakamımızı rahatsız edecek güçler piyasaya çıkmaz.Çıksa da halk ve basın olarak yanında olacağız.
Bol Karlı bir hafta dileğiyle…
 
DİĞER YAZILAR
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Seçim bitti kavgası bitmedi: Diyarbakır’daki kavgada 4 kişi yaralandı
Seçim bitti kavgası bitmedi: Diyarbakır’daki kavgada 4 kişi yaralandı