Advert
GRiP

GRiP

Bu içerik 6348 kez okundu.
Ani gelişen,sıklıkla titremeyle birlikte olan ateş, başağrısı, halsizlik, kas ağrısı ve kuru öksürük ile karakterizedir. Bunu takiben boğaz ağrısı ve burun akıntısı gelişir. Nadiren karın ağrısı,bulantı, kusma ve gözlerde yaşarma olabilir
Grip kişiden kişiye direk temas veya burun ağızdan çıkan damlacık ve bu damlacıkların bulaşmış olduğu maddelerin kullanılması ile  bulaşır. Salgınlar ençok okul yaşındaki çocuklarda görülür. Ilıman iklimlerde genelde kış aylarında görülür. Salgınlar iki hafta içinde en üst düzeye ulaşır ve 1-2 ay etkisini gösterir.,.
 Grip çok bulaşıcıdır. Hastalık boyunca bulaştırıcılık devam eder. Grip sonucu zatürre ve bronşit gelişebilir. Gripte aspirin kullanmayınız.
Grip zaman zaman ölümcül olabilmekte ve kalp- akciğer hastalıklarında artışa yol açabilmektedir. Diabet(şeker hastalığı) , böbrek ve astım hastalarında daha ağır seyreder. Bu nedenlerden dolayı gribe önlem alınması gerekir.
 Gribe önlem olarak aşı bulunmaktadır. Grip aşısı her yıl yenilenmektedir. Yumurta alerjisi olanlarda alerjik reaksiyona neden olabilir. Grip aşısının en uygun  yapılma zamanı ekim ve kasım aylarıdır.
  ÖZELLiKLE GRiP AŞISI YAPILACAKLAR
 
65 yaş üzeri olanşlar
Kronik akciğr, böbrek, veya kalp hastalığı olanlar.
Alerjik bronşit ve astımı olanlar
Bakımevlerinde olanlar
Bağışıklık sistemi baskılanmış olanlar
Gebeler
Sağlık personeli
Aile bireyleri
iYi BAYRAMLAR
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Ergani'de şimşek deprem etkisi yarattı!
Ergani'de şimşek deprem etkisi yarattı!
Otomobil ile minibüs çarpıştı; ölü ve yaralılar var
Otomobil ile minibüs çarpıştı; ölü ve yaralılar var