Advert
YUMRUĞUNU MASAYA VURACAK SiYASETA‡i ARANIYOR
Esat Taştekin

YUMRUĞUNU MASAYA VURACAK SiYASETA‡i ARANIYOR

Bu içerik 6877 kez okundu.

Sağlık bakanlığı tarafından yer değiştirme sureti ile Ergani Devlet hastanemize bir Çocuk Hastalıkları Uzmanı, bir Enfeksiyon Hastalıkları, Bir genel Cerrahi Uzmanı, Bir iç Hastalıkları Uzmanı, Bir K.B.B Uzmanı, Bir Nöroloji Uzmanı ve Bir Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı olmak üzere dokuz kadro açılmıştı. Maalesef bunlardan sadece Genel Cerrahi Uzmanı ve iç Hastalıkları Uzmanı atandı. Bu atama kurası sağlık çalışanları arasında keyfi kura olarak adlandırılmaktadır. Ayrıca devlet Hizmet Yükümlülük kurası bulunmaktadır. Önümüzdeki dönemde bu kura kapsamında da atamalar yapılacaktır. Kuralar çekilmeden önce Sağlık Bakanlığı Web sayfasında kuraya tabi olan Uzman ve pratisyen doktorların isimleri yayınlanmaktadır. Sağlık Web sayfasında 897’si Uzman, 917 Pratisyen doktor ismi yayınlanmıştır. Sahibi olan hastaneler şimdiden harekete geçip bakanlıkça yayınlanacak münhal yerler listesine kendi hastanelerini dahil edeceklerdir. Bu münhal listelere dahil edilen hastanelere atama yapılması kesin gözle bakılır.

                Eğer Ergani devlet hastanesine de birileri sahip çıkarsa eğer Hastanenin acil ihtiyacı olan Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı (Psikiyatri), Çocuk Hastalıkları Uzmanı, Göz Hastalıkları Uzmanı, Nöroloji, Radyoloji, intaniye ve Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı atanacaktır. Ama eğer sahip çıkılmaz ise 2014 yılını Eksik Doktor kadrosu ile tamamlayacağız. Yukarda bahsettiğim gibi yeni atanan iç Hastalıkları, Genel Cerrahi Uzmanı doktorlar mecburi hizmet kapsamında olmayıp çalıştıkları hastane ortamında kendi rızaları ile ilçemize atanan doktorlardır. Yani bunda aktif siyasi müdahaleden bahsedilemez. Eğer birileri bu ilçeye hizmet yapmak ve siyasette söz sahibiyim diyorsa iş işten geçmeden elini çabuk tutarak Sağlık bakanlığı ile temaslarda bulunup ilan edilecek münhal kadrolarda mutlaka Ergani Devlet Hastanesinin dahil edilmesini sağlaması gerekir. Bu kadrolara mecburi hizmet kapsamında atamalar yapılmazsa keyfi atama ile hiçbir uzman hastanemize gelmeyecektir. Özellikle Ruh sağlığı uzmanı, Nöroloji, Enfeksiyon ve Radyoloji uzmanı önem arz etmektedir. Keza uzun zamandan beri Ruh sağlığı uzmanı bulunmadığından birçok hasta mağdur olup bazı sağlık kurulu raporları verilememektedir.

                Uzun zamandan beri Ergani devlet hastanesinde bu branş doktorlarının eksikliğinden ötürü bir çok vatandaşımız sağlık sorunlarını ertelemekte ya da ilçe dışındaki hastanelere yönelmektedir. Bir zamanlar 50 yataklı hastanemizde 2 Psikiyatri Uzmanı, 2 Nöroloji Uzmanı, 2 Radyoloji Uzmanı, 2 Enfeksiyon hastalıkları uzmanı bulunur iken ve bunlar hastanenin fiziki yapısından ötürü poliklinik yapacak, hasta yatıracak oda bulamaz iken 150 yataklı modern yeni devlet hastanesinde birçok oda ve poliklinik boş ve doktor bulunmamaktadır.

                Tüm bu sıkıntıları gidermek için, Ergani’ye ve Ergani halkına hizmet adına Sağlık bakanlığına gidip yumruğunu masaya vuracak bir siyasetçi aranıyorrr…

DİĞER YAZILAR
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Çermik'te kaybolan genç için aramalar devam ediyor
Çermik'te kaybolan genç için aramalar devam ediyor
Sigara içmek için çıktığı pencereden düşüp öldü
Sigara içmek için çıktığı pencereden düşüp öldü