Advert
A–LAœM ViRAJI
Esat Taştekin

A–LAœM ViRAJI

Nasreddin Hoca oğlunun eline bir testi tutuşturup çeşmeden su getirmesini istemiş. A‡ocuk dışarı çıkarken de ensesine bir tokat atıp : - Testiyi kırma ha ! diye öğüt vermiş .

Bu içerik 7128 kez okundu.

 

Bunu gören komşulardan biri : 
- Yahu Hocam demiş, henüz testiyi kırmadan niye dövüyorsun yavrucağızı ? 
Hoca cevap vermiş : 
- Testiyi kırdıktan sonra neye yarar be birader !
Evet nasrettin hocanın dediği gibi testiyi kırdıktan sonra neye yarar. Bilindiği gibi yeni yapılan devlet hastanesinin yolu hastaneyi yapan firma tarafından yapılmıştır. Proje gereği olsa gerek yolda 90 derecelik bir viraj bulunmakta yoldan gidip gelenlerin çoğu bu virajı görmüştür. Az buçuk şoförlüğü olanlar bu virajı görünce bunun ölüm virajı olacağını düşünmüştür. Bu projenin hangi zekayla hazırlandığını anlamış değiliz. Hastane yolunda bazen acil vakalardan dolayı hız sınırının çok üzerinde araçların geçeceği muhakkakdır bu nedenle kazaların olması kaçınılmazdır. 
Proje tamamlanmış olduğundan bu virajı meydana getiren sorumlunun kim olduğunu bu saatten sonra sorgulamanın bi faydası yoktur. Zaten sorumlu artık aramıyoruz. Uyarımız yetkililerin(belediye ve kaymakamlığın) işbirliği yapıp gerekli tedbirleri almaları içindir. Hastane açılmadan süratle bu soruna çözüm bulunması gerekir. Bu çözümer yol genişlemesimi olur ışıklandırmamı olur onu biz bilemeyiz. Bizim bildiğimiz gerekli tedbirler alınmasa yarın birçok kaza meydana gelir ve bir çok vatandaşımız ölür yada sakat kalır maddi hasarlı kazalar meydana gelir. Unutmayın kimin yada kimlerin kaza yapacağı belli olmaz belki biz belki siz belki bizler belki sizler sonuçta kim olursa olsun yazık olur. 
Yakın geçmişte güldoğan petrolün karşısında kaç kaza meydana geldiğini kaç can kaybettiğimizi hatırlıyalım karayolları tarafından yapılan basit bir ışıklandırma ile nerdeyse hiç kaza olmadı. işte bu yüzden ergani haber olarak tüm merkezi ve yerel yöneticilere sesleniyoruz; ne olur tedbir alın hastane yolundaki bu viraj ölüm virajı olmasın. Gün gelipte bu yazımızı biz zamanında uyarmıştık deyip manşetimize taşımıyalım. Hoca misali çocuğu ensesinden tokatlayalım.
DİĞER YAZILAR
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Ergani'de şimşek deprem etkisi yarattı!
Ergani'de şimşek deprem etkisi yarattı!
Otomobil ile minibüs çarpıştı; ölü ve yaralılar var
Otomobil ile minibüs çarpıştı; ölü ve yaralılar var