Advert
Elektrik Kesintileri
Esat Taştekin

Elektrik Kesintileri

Bu içerik 7138 kez okundu.
Hepimizin bildiği gibi son zamanlarda elektrik kesintilerine sık sık rastlanmaktayız. Ve her gün ülkenin bir yerinde eylemler yapılmakta bazen eylemlerin dozajı artıp trafolar yakılmaktadır. Gerek elektrik dağıtım şirketi gerekse devlet yetkilileri tarafından verilen tek cevap kayıp kaçaklardan dolayı elektrik kesintisinin yapıldığı söylenmektedir. Oysa ki gerçek gerekçe bu olmadığının düşüncesindeyiz. Hepimiz Ergani’nin elektrik sorunu çok eskiye dayandığını biliyoruz.Yıllardır elektrik hatları yenilenmedi,teller ve direkler fi tarihinden kalmadır. Yeni hatlar da standartlara uygun yapılmamıştır. Toplu Konutta oturduğum için Toplu Konutun kaçak oranı yüzde beşin altındadır. Sözde Toplu Konuttun hattı özel bir hattı ama tüm buna rağmen Toplu Konutta elektrik kesilmektedir. Köyler için ya da bazı mahallelerimiz için kaçaktan bahsedilse de Toplu Konut için kimse kaçaktan bahsedemez.
Şöyle bir düşünün birkaç gün öncesinden televizyon kanallarından hergün israil uçaklarının Gazze’yi bombardımana tuttuğunu duyuyorduk.inanın bombaların düştüğü alanın dışında elektrik kesintisi olmuyordu. Demek istediğim milletin memleketinde bombalar altında bile elektrik kesilmezken iki damla yağmur ya da ufak bir rüzgar estiğinde bizde elektrikler kesilir. Sonrası tekrar suç vatandaşa yüklenir.
Bu madalyonun bir yüzü…Diğer yüzüne gelince elektrik kesintilerinden dolayı vatandaşın uğradığı zararlar karşısında yasal hakları nelerdir? inanın bunu vatandaşın yüzde doksan dokuzu bilmiyor.Bu konuda ne tür mevzuat vardır.Tüketici Hakem Heyetine başvuru nasıl yapılır?Hangi aşamada mahkemelere dava açılır.Zarar tespiti nasıl yapılır bunları bilmiyoruz. Bunları bize öğretmek görevi sivil toplum kuruluşlarına düşer.Sivil toplum Kuruluşlarında öncelikle bu görev Ziraat Odalarına,Esnaf ve sanatkarlar Odası ve Barolara düşer.Bu sivil toplum kuruluşları birkaç mahallede toplantılar yaparak avukatlar aracılığıyla vatandaşı bilgilendirebilir. Bilinçlenen vatandaşa en ufak bir zararı için yasal yollara başvurduğunda elektrik dağıtım şirketi tazminatını tıpış tıpış ödediğinden görün bakın neler olur.
Gazete olarak elimizden fazlaca bir şey gelememektedir.inşallah sivil toplum kuruluşları bu önerimizi dikkate alır ve uygulamaya geçer. Elektrik kesintileri minimize olur. Elektrik kesintilerinin olamdığı günler dileğiyle….Hoşçakalınız.
DİĞER YAZILAR
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Madde Bağımlıları Mücadele Derneği’nde silahlı kavga
Madde Bağımlıları Mücadele Derneği’nde silahlı kavga
Bizans ve Romalılara ait tarihi eser yakalandı
Bizans ve Romalılara ait tarihi eser yakalandı