Advert
Ortadogu ve filmin finali!
Naci SAPAN

Ortadogu ve filmin finali!

Bu içerik 5850 kez okundu.
Çok genel manada yasadigimiz cografyanin tamaminda taniklik ettigimiz mevcut durumu sanirim düsünen, ilgi duyan, en önemlisi duyarli olan herkes kafasinda bir sekilde canlandirip gözden geçiriyordur. Bende güncele ve gündeme göre olan biteni hem meslek geregi hem de ilgi duydugum için, ayrica duyarlilik çerçevesinde düsünüyorum, tartisiyorum, yaziyorum. 
Irak, Iran, Suriye, Kürdistan, Israil, Filistin, Arap cografyasi, Ortadogu..
Elbette ki bunlarin tamaminda hesabi olan Avrupa, ABD, genel anlamda dünya ülkelerinin mevcutla ilgili yaklasimlarini da bununla baglantili düsünüyoruz/düsünmek zorundayiz. 
Kim kiminle is tutuyor, birlikte görüntü verilmemesine ragmen birlikte hareketlerin var oldugu gerçegini sanirim hiç birimiz gözlerimizden kaçirmiyoruz ki, bunlarin en basindaki aktöründe ABD oldugunu biliyoruz. Ortadogu’da istah kabartan tek hedefin petrol olmasindan yola çikarak meseleye baktigimizda yasananlari/yasadiklarimizi yorumlamak daha kolay bir hale geliyor. Ortadogu’da petrol konusu gündeme geldiginde karsiligi mutlaka kan oluyor. ABD yâda batili ülkelerde petrol gündeme geldiginde ise, dünya piyasalari, dolar, Euro, kalkinma, huzur gibi kavramlar tartisiliyor. 
Dünyadaki ‘sorunlari’ çözen ABD’nin yüz yillik petrol rezervi kavga nedeni olmayacagina göre, Ortadogu gibi her zaman kavgaya hazir bir cografyada önce sorun yaratmak, sonra sorunu içinden çikilmaz problem haline getirmek, ardindan problemi kendi yöntemleri ile çözmek son derece basarili bir politika olarak yasamimizin parçasi olmaya devam ediyor. 
Ortadogu sorunu seviyor, ABD ise yarattigi sorunu kendi yöntemleri ile çözmeyi daha çok seviyor. Birbirlerini kirip, döken Ortadogulular, bütün bunlarin müsebbibi /sorunlarini çözügü için!/ABD’yi daha çok seviyor. 
Suriye, Filistin, Israil, Irak, Kürtler, ISID…
Ve Türkiye
Kan, kin, öfke, savas, ölüm
Sonra çözüm için ABD
Önce düsür, sonra pisir.
ABD söyle diyor;
‘Ben yoksam sen hiçbir seysin’
Öldürdügüne de güldürdügüne de ayni sarkiyi söylüyor ABD. 
Öldürülende güldürülende buna razi oluyor sonuçta. 
Aslinda senaryoda çok gizli degil. Öldürdügü ve güldürdügü ile birlikte senaryoyu yaziyor ABD. Sadece rolleri kendisi dagitiyor. Aktörlerin rol çalma veya rolünü belirleme gibi bir lüksü yok Ortadogu cografyasinda. 
Kürtlerin..Federal Kürdistan Bölgesinin, Rojava’nin, PKK’nin senaryodaki rolünü ve filmin sonunda finalin ne olacagini dogrusu ben çok merak ediyorum!
DİĞER YAZILAR
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Ergani'de şimşek deprem etkisi yarattı!
Ergani'de şimşek deprem etkisi yarattı!
Otomobil ile minibüs çarpıştı; ölü ve yaralılar var
Otomobil ile minibüs çarpıştı; ölü ve yaralılar var