Advert
GS-FB Maç Sonucu: H-A-Y-A-L-K-I-R-I-K-L-I-G-I

GS-FB Maç Sonucu: H-A-Y-A-L-K-I-R-I-K-L-I-G-I

Bu içerik 6189 kez okundu.
25.08.2014 tarihinde Manisa 19 Mayis Stadinda gerçeklesen Galatasaray- Fenerbahçe futbol kulüpleri arasindaki Süper Kupa finali sonrasinda futbolcularin soyunma odasinda Rol model olan ünlü futbolcu Volkan Demirel basina verdigi demeç ile tüm sevenlerini hayal kirikligina ugratti.
Maç esnasinda tartistigi futbolcu arkadasina hakaret amaciyla basin mensuplari karsisinda verdigi görüntülü demeç ile günümüzde zaten iskence, tecavüz, zehirlenme gibi fiillerle karsi karsiya olan sokak köpeklerinin yasam hakkini ihlal ederek, kamuoyunu fevkalade üzen ve galeyana getiren, bazi kötü niyetli kisilerin ise bu fiili islemeleri için özendirici olup tahrik edecek cümleler kurarak ‘belediye gereksiz sokak köpeklerini zehirlesin, yoksa bana kalacak bu is...’ diyerek beyanatta bulundu. 
Fenerbahçe Futbol Kulübü ve Milli Takim kalecisi Volkan Demirel TCK nin 214.maddesi 1. bendi (1) ‘ Suç islemek için alenen tahrikte bulunan kisi, alti aydan bes yila kadar hapis cezasi ile cezalandirilir.’ ve 3. bendi (3) ‘ Tahrik konusu suçlarin islenmesi halinde, tahrik eden kisi, bu suçlaria azmettiren sifatiyla cezalandirilir.’ hükümlerinin yer aldigi maddeleri ihlal ederek bir suç islemis oldu.
Buna istinaden toplum ve kamuoyu karsisinda ötekilestirilen hayvan dostlarimiz için bir kap su bir kap mama çagrilarini vermek yerine sadece kizgin oldugu arkadasini küçük düsürme adina yapmis oldugu bu demeç tüm hayvan haklari savunucularini ve hayvan haklari federasyonunu ayagi kaldirdi.
HAYTAP- Hayvan Haklari Federasyonu ünlü kaleci hakkinda kanun ihlali yaptigindan ve suç isledigi gerekçesiyle Türkiye Futbol Federasyonundan kisi hakkinda sorusturma açilmasi- disiplin cezasinin verilmesi ve TCK kapsaminda suçun islendigi gerekçesiyle mahkeme yoluna basvuruldu.
Topluma mal olmus ve toplum tarafindan benimsenmis Volkan Demirel gibi rol modellerin saka niyetli olsa dahi toplumu tahrik edici bu tarz bir konusma yapmasini yanlis buluyor, kendisinin bu yanlisi derhal düzeltmesi için harekete geçmesini bekliyorum.
Sokak hayvanlarimiz için bir kap mama bir kap su koyarak duyarliliga davet ediyorum. 
DİĞER YAZILAR
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Seçim bitti kavgası bitmedi: Diyarbakır’daki kavgada 4 kişi yaralandı
Seçim bitti kavgası bitmedi: Diyarbakır’daki kavgada 4 kişi yaralandı