Advert
Hilar Festivali Neden Olmasın
Esat Taştekin

Hilar Festivali Neden Olmasın

Bu içerik 6655 kez okundu.
Dünyanın sayılı ören yerlerinden olan Hilarımız'da bir festival düzenlemek çok mu zordur? Ülkemizde birçok il ve ilçelerde her yıl yüzlerce belki binlerce festival düzenlenirken ne yazık ki Ergani'mizde 2005-2006 yılında Belediye Zabıta Müdürlüğü Ali SARIGÜL'ün başkanlığında Hilar'da iki yıl üst üste düzenlenen festival dışında hiçbir festival düzenlenmedi. Oysa ki bu festivale destek verilseydi belki bu güne kadar festival çok daha düzenli tertipli ve kapsamlı bir şekilde düzenlenirdi. Tabi burada en büyük görev ilçe Kaymakamlığı ve  Belediye Başkanlığına düşmektedir. Bence bu bizim bir eksikliğimiz daha açık konuşursak bizim ayıbımızdır. ilçemizde bir çok festival düzenlenebilir.ilk Akla gelen peynir festivali,üzüm festivali bu düşüncem geliştirilerek Ergani'mizde Hilar başta olmak üzere ya da başka bir yerinde güzel bir festival organize edilebilir.festivaller ilçenin kalkınmasında ve tanıtımında çok önemli rol oynarlar. Bir çok ilin ve ilçenin gıpta ile baktığı Hilar Mağaraları ve Çay Önü Ören Yeri tarihi değeri çok yüksek turistik mekanlarımızdır. Ama ne yazık ki biz bu mekanlarımıza yeteri kadar değer vermeyip tanıtımını yapamıyoruz. inanın bu yer komşumuz Yunanistan'da olsaydı belki birçoğumuz turistik gezi kapsamında gidip görürdük. Fakat başımızdaki bu değeri ya görmüyoruz ya da görmezden geliyoruz. 
Başta da dediğim gibi Ergani'de festivaller yaparak bu güzelim yeri tanıtmak şehrin iki büyük idarecisi ilçe Kaymakamlığı ve Belediye Başkanının görevidir. Şire üzümümüzün çıkmasına sayılı günler kalmaktadır. Elimizi çabuk tutarsak Zilan ve Memalan köylerimizin o şirin ve tatlı üzümünü tanıtmak ve üzüm yetiştiriciliği geliştirmek için halen geç kalmış değiliz. Geçen hafta Tunceli'de (Dersim'de) Munzur Şenlikleri Festivaline katılım o mahşeri kalabalığın Tunceli'ye bıraktığı parayı düşündüğümüzde hem sevindim hem gıpta ettim. Neden benim ilçemde de böyle bir festival yok deyip içerlendim. 
Evet soruyorum herkese neden Ergani'de bir festival düzenlenmiyor? Ergani'de bir festival düzenlenemez mi? Ergani'de bir festival düzenlenmesi için tüm halkın, siyasileri ve idarecileri göreve davet ediyorum. 
Selam ve sevgiyle…
DİĞER YAZILAR
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Madde Bağımlıları Mücadele Derneği’nde silahlı kavga
Madde Bağımlıları Mücadele Derneği’nde silahlı kavga
Bizans ve Romalılara ait tarihi eser yakalandı
Bizans ve Romalılara ait tarihi eser yakalandı