Advert
Her Biji Remezan
Esat Taştekin

Her Biji Remezan

Bu içerik 6636 kez okundu.
Ramazan ayını fırsat bilip tüketilmesi elzem olan bazı gıda maddelerinin son zamanlarda rayiç fiyatının çok üzerinde  satışı yapıldığı gözlenmektedir. Bu fırsatçılık gerçek esnafı da zora sokmaktadır. Yetkili kurum ve kuruluşların bu konuda duyarlılık göstermesi gerekir. Ramazan ayı hayır ayıdır, Ramazan ayı sevap ayıdır, ramazan ayı fırsatçılık ayı değildir. Diyanetinde bu konuyu Cuma hutbelerinde işlemesi gerekir. Şeytanların bağlandığıbu ayda cambazlara fırsat vermemek gerekir. insanların birbirine sosyal yardımlaşmada bulunması hem dinimizin gereği hem de kültürümüz gereğidir. On bir ayın muhasebesi yapılarak kazanç sahiplerininkazançları oranında zekatlarını bu ayda vermesi gerekir. 
Dinimiz en güzel yanlarından biride zekatı farz kılmasıdır. Ömer bin Abdulaziz zamanında zekat o kadar düzgün veriliyordu ki, zekat verenler zekat verecek adam bulamıyordu. işte biz böyle bir neslin torunları olarak üzerimize düşeni yapmalıyız. Biz dinimizin gerçek değerlerine sahip çıkmasak birileri aramıza nifak sokup Ortadoğu cehennemine bizi de çekecektir. Yanı başımızda ki anlamsız savaşı görüyoruz, öldürende Allah'u ekber diyor ölende Allah'u ekber diyor. işte bu tabloyu dışarıdan izleyenler islam dinini gerçeğinden çok farklı görme eğilimine giriyorlar. Oysa ki gerçek islam bu değildir. islam dininin özünde adam öldürmek yok! insanlık arasında yardımlaşma vardır. Yardımlaşmalar insanları birbirine kaynaştırır insanlar arasında sevgiyi muhabbeti arttırır. Netice olarak bu güzelim Ramazan ayında dinimizi en güzel şekilde yaşamaya çalışmalıyız. 
 Bu arada ramazan münasebetiyle belediye başkanlığının ilçemize açmış olduğu iftar çadırının büyük bir sosyal yardımlaşma olduğunun bilinci ile bu iftar çadırının açılmasına da emeği geçen Başkan Ramazan KARTALMIŞ'a ve diğer emeği geçenlere Ergani Haber Gazetesi olarak teşekkür ederiz, okuyucularımız hatırlayacaklardır önceki iki yazımızda bu konuyu işlemiştik. Vesselam her biji remezan….
 
DİĞER YAZILAR
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Ergani'de şimşek deprem etkisi yarattı!
Ergani'de şimşek deprem etkisi yarattı!
Otomobil ile minibüs çarpıştı; ölü ve yaralılar var
Otomobil ile minibüs çarpıştı; ölü ve yaralılar var