Advert
iftar A‡adırı  Kurulacak mı?
Esat Taştekin

iftar A‡adırı Kurulacak mı?

Bu içerik 6605 kez okundu.
On bir ayın sultanı olarak kabul ettiğimiz mübarek Ramazan’a sayılı günler kaldı. Bu mübarek ayda açlığın sefaletin ne demek olduğunu anlama fırsatımız oluyor.  Kim bilir belki de tokun açı anlaması için yüce Allah tarafından farz olarak kılınmıştır. işte yaklaşan Ramazan ayında tok insanların aç insanları doyura bilmesi için bir fırsat yakalıyoruz. Geçmiş dönem kaymakamlarımızdan sayın Enver ÜNLÜ’ nün girişimleri ilçemizde 2008 yılında ilk kez bir iftar çadırı kuruldu. Takip eden yıllarda kısmen devam ettirildiyse de son üç dört yıldır iftar çadırı kurulmadı. 
Her defasında gazetemize konuyu işlediğimiz halde yetkili kurumlar duyarsız kaldı. Basın olarak bunu bir kez daha dile getiriyoruz. Başta ilçe kaymakamı, belediye başkanı, sivil toplum kuruluşları ve halı vakti yerinde Erganili hemşerilerimizi bu güzelim hayırlı sosyal yardımlaşmayı başlatmaya davet ediyoruz. Kandillerde yüzlerce binlerce kişiye mesaj çeken siyasetçileri de bu konuda duyarlılığa davet ediyoruz. Unutmayın insan oğlu dünyaya bir kez gelir bir daha gelme şansına sahip değildir. işte bu şansımızı iyi kullanmamız lazım
Birde  ihtiyaç sahipleri dururken bazı yalakaları ihtiyaç duyduğu kişilere verdikleri iftar yemeklerini  hatırlatma gereği duyuyorum. Muhtemelen bu Ramazanda da aynı kişiler bu tür eylemlerde bulunacaklar işte bu yüzden şimdiden tüm makam sahiplerine ilanen diyorum ki ; lütfen bu tür iftar davetlerine icap etmeyin sizi iftar yemeklerine davet edecek müteahhit, iş adamı, ağa yada muhtarın mutlaka sizden yasadışı bir beklentisi yada liyakatsiz bir kişi için hak etmediği bir atama talebi vardır. Elbette dinimizde insanların dostlarına yemek verme geleneği vardır. Ama bu gelenek çıkar için değil dostluk ve kardeşliğin pekiştirme amacı iledir. Menfaat için değildir. Eğer davet edildiğiniz iftar yemeğinde ihtiyaç sahipleri de yanınızda ise bilin ki bu yemek Allah içindir. Yok eğer tüm davetliler makam ve mevki sahipleri ise işte o zaman kibir ve reklam amaçlıdır. Bu vesile ile tüm Ergani halkının Ramazan’ını kutlar bu konuda duyarlılığa davet ediyoruz. inşallah bir oluşum ortaya çıkıp bir iftar çadırı kurulacaktır. Birkaç fakirin karnı doyacaktır.
DİĞER YAZILAR
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Seçim bitti kavgası bitmedi: Diyarbakır’daki kavgada 4 kişi yaralandı
Seçim bitti kavgası bitmedi: Diyarbakır’daki kavgada 4 kişi yaralandı