Advert
HZ. EBA› HAœREYRE VE KA–PEĞE BiR MESTi SU

HZ. EBA› HAœREYRE VE KA–PEĞE BiR MESTi SU

Bu içerik 7266 kez okundu.
Bilginiz üzerine hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üstünde. Meteoroloji verilerine göre de uzun bir süre bu şekilde devam edecek. Aslında küresel ısınmanın getirdiği çarpık iklimleşmeden dolayı da özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerimizde sıcaklar çok yüksek derecede periyodik olarak artış sergilemektedir.
 
insanlar evlerinde klimalar, vantilatörler, soğuk sular ve diğer farklı yöntemlerle kendilerini bir şekilde koruyabilecekler. içleri ısınınca buzdolabından buz gibi bir su içip ferahlayabilirler. işte tamda bu sırada kendimiz gibi düşünebileceğimiz başka canlılarımız da var; Sokak hayvanlarımız!
 
Sokaklarda yaşamlarını idame etmeye çalışan sevimli kürklü dostlarımızın bize en çok ihtiyacı oldukları mevsimlerden birini yaşıyoruz. Aslında bakarsanız her mevsimde bizlere ihtiyaçları var. Ama çarşıya, komşuya, eve girerken zeytin zeytin gözlerle karşılaştığımız en yoğun günler bu mevsimde yer almaktadır.
 
Hava sıcaklığı her geçen gün arttığı için hayvanlar özellikle susuzluk ve açlıkla zor durumda mücadele etmektedirler. Bu yüzden de yaz aylarında su ihtiyaçlarını giderebilmek ve karınlarını doyurabilmeleri için iNSANLIK duygusu ön plana çıkması gerekmektedir. Sokağa koyacağız Bir kap mama ve Bir kap su ile onların hayatlarını devam edebilmeleri için şans vermiş olursunuz.
Sokaktaki dostlarımızı elimizden geldiğince doyurmaya gayret etmeliyiz ve bunu yaparken de seçtiğimiz ilk şey muhtemelen artık yemeklerimiz oluyor. Ama bu yemekleri verirken de mutlaka yemeğin içine peçete, kürdan gibi katı ve baharat, tuz, yağ gibi mamüllerin bulunmamasına dikkat etmemiz gerekiyor. Bunun yanı sıra bozulmuş, ekşimiş, küflenmiş ve çiğ yiyecekler de onların sağlığı için tehlike arz ediyor. ‘Çöpe atılacağına hayvanlara vereyim’ dediğiniz her bozuk yiyecek onlar için iyilikten çok bir kötülük aslında. Çünkü hayvanlar ne kadar aç olurlarsa olsunlar her şeyi yiyemezler. O yüzden hayvanların yiyebileceği özellikteki artık yemekleri bekletmeden onlarla paylaşmak en iyisi.
 
Çok pratik olan 5 litrelik su bidonlarını ortadan ikiye ayırarak oluşturacağımız su kapları veya yoğurt kapları onlar için umut olacaktır.
 
Kapınızın önüne, merdiveninizin kenarına bir kap su koymanız onlar için çok önemli.
 
 ‘’Sadece Bir Kap Su Bir Kap Mama ile Kürklü Can Dostlarımıza Yardımcı Olun, Mutlu Olun.’’
Hz. Ebû Hüreyre (radıyallâhu anh) anlatıyor: "Resûlullah(aleyhissalâtü vesselâm) buyurdular ki:
‘’Bir adam yolda, yürürken susadı ve susuzluğu arttı. Derken bir kuyuya rastladı. içine inip susuzluğunu giderdi. Çıkınca susuzluktan soluyup toprağı yemekte olan bir köpek gördü. Adam kendi kendine: ‘Bu köpek de benim gibi susamış.’ Deyip tekrar kuyuya inip, mestini su ile doldurup ağzıyla tutarak dışarı çıktı ve köpeği suladı. Allah onun bu davranışından memnun kaldı ve günahlarını affetti."
Resûllullah’ın yanındakilerden bazıları:
 
Ey Allah'ın Resûlü! Yani bize hayvanlar (a yaptığımız iyilikler) için de ücret mi var?" dediler. Aleyhissalâtu vesselâm:
 
"Evet! Her 'yaş ciğer' (sahibi) için bir ücret vardır."buyurdu." [Buhârî, Şirb 9, Vudû 33, Mezâlim 23, Edeb 27; Müslim, Selâm 153, (2244); Muvatta, Sıfatu'n Nebi 23, (2, 929-930); Ebû Dâvud, Cihâd 47, (2550)]
Allah sessiz dostlarımıza yardımcı olan tüm dostlarımızın günahlarını affetsin. (Amin)
 
DİĞER YAZILAR
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Madde Bağımlıları Mücadele Derneği’nde silahlı kavga
Madde Bağımlıları Mücadele Derneği’nde silahlı kavga
Bizans ve Romalılara ait tarihi eser yakalandı
Bizans ve Romalılara ait tarihi eser yakalandı