Advert
Dün bir rüya gördüm

Dün bir rüya gördüm

Akşam üstü öğretmen evine doğru yürüyordum. Niyetim serin havada oturup ağız tadıyla tavşan kanı bir çay içmekti.

Bu içerik 6233 kez okundu.

 

Kısa basamaklardan tırmanıp o güzelim bahçeye girdiğimde ilçe milli eğitim müdürümüzün köy okulları müdür ve müdür yetkilileri ile sohbet ortamında toplantı yaptığını gördüm. 
Önce rutin yapılan resmi toplantı sandım selam verip izin alarak oturdum. Sayın müdürümüz Ahmet Atabeyin konuşmasını istemeden bölmüştüm. Hayrola müdürüm diye sorduğumda müdür bey anlatmaya başladı; Ergani halkına bir hizmet sunmak istiyorum dedi ne tür bir hizmet diye sordum kültürel dedi. Ve başladı anlatmaya biliyorsunuz şu an 88 köyümüz var bir o kadarda mezramız var mezopotamyanın en eski yerleşim yeriyiz “88 köy 88 hikaye” diye bir proje başlattık bu proje kapsamında unutulmaya yüz tutmuş kültür tarihimizi yaşatmak ve hatırlatmak için karınca kararınca katkı sunmak niyetindeyiz deyip çayını yudumladı. Sevinci gözlerinden okunuyordu. Projeyi anlatırmısınız diye sordum. 
Biz öğretmen arkadaşlardan kendi imkanlarıyla görev yaptıkları köylerinin tarihi, nüfusu, eski yeni isimlerini ve bu isimlerinin nerden geldiğini, köyün yerli halkının nerden yada nerelerden bu köye yerleştikleri, köyde anlatılan köye has hikayeleri vs vs. Gibi bilgileri tespit ve derleyerek varsa kaynaklarını göstererek değişik mevsimlerde çekilmiş fotoğraflarıyla beraber bir cd ye atarak bize ulaştırmaları için yardım istiyoruz. Milli eğitim müdürlüğümüzce toplanacak bu bilgileri değerlendirip geliştirebilecek kişilerden bir komite oluşturup bir eser oluşturmayı düşünüyoruz kısacası projemiz budur dedi. işte bu proje ile ilgili ön bir çalışma yapıyoruz değerli öğretmenlerimizle görüş alışverişinde bulunuyoruz. Tabi gururumuz med-i iftarımız müslüm üzülmezin engin görüşlerine de başvurup yardım talep edeceğimiz ve değerli hemşerimiz şehmus aslanı da unutmuş değiliz deyip noktayı koydu. 
Bu güzel proje üzerine söylenecek bir söz kalmamıştı tek kelime ile mükemmel bir proje idi. işte yerli idarecilerle çalışmanın avantajı bu olsa gerek. o sıra tavşan kanı kaç çay içtiğimi saymamıştım. Birden başım bilgisayarımın monitörüne değmesiyle uyandım meğer haber yazarken bilgisayarın başında uyumuşum. Bu rüyamı paylaşmak istedim uygulamak ilçe milli eğitim müdürümüz Ahmet Atabey hocama kalmıştır. Aman hocam elini çabuk tut başkaları kapmasın. “88 köy 88” hikayede gerçekten yerinde bir isim…
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Seçim bitti kavgası bitmedi: Diyarbakır’daki kavgada 4 kişi yaralandı
Seçim bitti kavgası bitmedi: Diyarbakır’daki kavgada 4 kişi yaralandı
Çermik'te kaybolan genç için aramalar devam ediyor
Çermik'te kaybolan genç için aramalar devam ediyor