Advert
iSTiKBAL GENA‡LERDEDiR

iSTiKBAL GENA‡LERDEDiR

Bu içerik 6863 kez okundu.
Eğer içinizdeki devi uyandırmak istiyorsanız, yüreğinizin atış ritmine vokallik edip hayallerinize dokunun. O zaman göreceksiniz ki kölesi olduğunuz sistemi ve sizlere ezberletilmiş modeli değiştirebilecek tek kişi sizsiniz. Aklımızı kemiren tek virüs ‘’Ben kimim? , Ne yaptım? , Ne yapmalıyım?’’ sorularına cevap veremeyen biziz.
Geçmişin ve sistemin mağdurları olan bir grup idealist genç ‘’Artık Dur! Gençler gelecektir,  geleceğin gençleri için inşa edelim.’’ dedi.
işte bu grup başta akranlarıyla aynı masaya oturup fikir alışverişinde bulundular. Lokal ve global bazda eksiklikleri ortaya koyup tartıştılar. Onlar küçük bedenlerdeki büyük hayalleri gerçekleştirmek için bilgi heybelerini yüklenip bu yolda mücadele eden kervana katıldılar.
Bir hayal kurdular ve hayallerinin peşinden koştular. Onlar için önemli olan hayale ulaşmaktan çok peşinden koştukları hayalin gerçekleşmesi için yaptıkları/yapacaklarıydı.
Belki de hayallerini gerçekleştirmek için önlerinde çok zaman var ama onlar artık Ulusal Gençlik Parlamentosu’na katılan 312 delege, 63 kent tarafından biliniyor ve tanınıyorlar.
9-12 Mayıs tarihlerinde Ankara içkale Otel’de gerçekleşen Habitat Kalkınma ve Yönetişim Derneği/ Ulusal Gençlik Parlamentosu X.Genel Kurulu’na Türkiye’nin birçok kentinden katılım sağlandı.
Katılımcılar yerellerinde Gençlik Politikaları, Gönüllülük, Girişimcilik ve Akran modelleme alanlarında çeşitli çalışmalar yapan Anadolu’nun istikbali gençlerimizdi.
Onursal Başkan Sezai Hazır “Gelecek şimdi. Eğer biz gelecek için birikim ve plan yapmazsak, o geleceğin ne anlamı var ki?” diye bir röportaj veriyor.
işte böyle kararlı ve hayallerinin peşinden koşan idealist bir genç dostu yönderliğinde sürdürülebilirliğini devam ettiren Ulusal Gençlik Parlamentosu’nun 10 yıllık hikayesinin her saniyesinde alın teri bulunan fikir uzmanı bir deha.
Gençlik Parlamentosu’nun X. Genel Kurulunun en heyecanlı noktalarından birinde ‘’Yılın STK’sı, Yılın Gençlik Meclisi, Yılın Topluluğu’’ gibi çeşitli başarı hikayeleri ve ödülleri yer alıyordu.
En çok dikkatleri üzerine çeken ve Çankırı’da hazırladıkları ‘’Geleceği inşa Günleri’’ programı ile gençlik gündemine bomba gibi düşen istikbalin göklerden çok gençlerde olduğunu gösteren fevkalade bir topluluk.
Topluluğun amaçlarından biri; gençliğin toplumsal hayata katılımı sağlamak ve mevcut katılımın kapasitesini arttırmak, girişimcilik ve katılımcılık yaş ortalamasını gençlik yaşına yakın bir seviyede tutmak, mağduru oldukları ezber eğitimin global bazdaki sorunlarını masaya yatırıp bununla ilgili iyileştirme yoluna başvurmak, projeler hazırlayarak toplumsal verimi arttırmak, eğitim seviyesinde kaliteyi sağlamak.
Ulusal Gençlik Parlamentosu’nun X.Genel Kurulunda yaptıkları başarılı çalışmalar ve sergiledikleri performans ile ‘’Yılın Topluluğu’’ ödülüne layık görülen ‘’Geleceği inşa Topluluğu’’ takdir edilecek bir gençlik yapılanmasıdır. Öyle ki kendi aralarında halen demokratikleşemeyen, yıllardır ego kavgası ile toparlanamayan kurum ve kuruluşlar yanında kendi ilkeleri ile insanları hayran bırakacak bu grup, ülke nabzını en iyi derecede yoklayacak ve çalışma alanları üzerinde ülkenin eğitimsel kalkınmasını ileri bir seviyeye taşıyacaktır.
Ulusal Gençlik Parlamentosu bünyesindeki tüm kurumlar kendi alanlarında çok başarılı çalışmalar yapmakta ve yapmaya devam etmektedirler. Bizler de bu çatı altında toplanan tüm kurumlara başarılar diler, verimli çalışmalarından dolayı tebrik ederiz.
Ayrıca ‘’Genç Dostu Kentler-Neredesin?’’ kampanyasında farklı siyasi düşünceleri olsa dahi mensubu olduğu parti haricindeki diğer partilere de eşit yaklaşan,  kampanyanın tüm ilkelerine mükemmel bir şekilde uyan değerli dostlarıma sonsuz şükranlarımı belirtiyorum.  
Geleceği inşa Topluluğu’na hayallerinin peşinden koştukları sürece her türlü desteği vereceğimi ve onların böyle kutsal bir maratonda adım adım koşmaya çalıştıklarını gördüğüme çok memnun olduğumu belirtmek istiyorum.
DİĞER YAZILAR
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Madde Bağımlıları Mücadele Derneği’nde silahlı kavga
Madde Bağımlıları Mücadele Derneği’nde silahlı kavga
Bizans ve Romalılara ait tarihi eser yakalandı
Bizans ve Romalılara ait tarihi eser yakalandı