Advert
AYGAœN TAŞKIN VE GENA‡ DOSTU KENT YOLUNDA ERGANi

AYGAœN TAŞKIN VE GENA‡ DOSTU KENT YOLUNDA ERGANi

Bu içerik 7093 kez okundu.
2014 Yerel Seçimlerinden önce ulusal boyutta farkındalık çalışması yaratmaya çalışan Ulusal Gençlik Parlamentosu ülke gündeminde büyük bir yankı uyandıracak.
Farklı siyasi grup, farklı sivil toplum kuruluşları, gençlik toplulukları ve ekiplerinin yer aldığı  61 il , 48 Gençlik Meclisi, 58 Gençlik alanında faaliyet gösteren STK, 53 Üniversite Öğrenci Topluluğu toplamda 159 üye kuruluşu aynı çatı altında toplayan Ulusal Gençlik Parlamentosu ülke nüfusunun önemli bir kısmını oluşturan ‘’Gençler’’ için profesyonel fikirlerle çalışmalar yürütmektedir.
10 yıldan beridir seçilme yaşının 25’e indirilmesi gibi önemli kararlarda doğrudan söz hakkı sahibi olan Ulusal Gençlik Parlamentosu 2014 Yerel seçiminde ‘’Genç Dostu Adaylar, Genç Dostu Kentler’’ istediklerini belirterek ulusal bazla bir kampanya  başlattılar.
GENÇ DOSTU ADAYLAR, GENÇ DOSTU KENTLER – NEREDESiN?
Kampanya bünyesinde öncelikle AK Parti, BDP, CHP ve MHP genel merkezlerinde ziyaretlerde bulunarak kampanyayı tanıtıp ve sorumlulardan tam destek alarak yerele servis edilmesi için çalışmalar başladı.
Toplantıya katılan gençlerden il temsilcileri belirlendi ve ulaşılabilen birçok ile gidilip kampanya hakkında belediye başkan adaylarına bilgiler verildi, destek istendi ve hazırlanan iyi niyet sözleşmeleri imzalatıldı.
Ülke çapında 55 il ve  91 ilçede toplam 240 belediye başkanı ile görüşmeler gerçekleşti ve ulusal gençlik parlamentosunun hazırlamış olduğu kampanya ya ait iyi niyet sözleşmesi imzalatıldı.
 
CHP: 85 , MHP: 56, AK Parti: 44, Saadet Partisi: 16, BDP: 11, BBP: 10, DSP: 9, DP: 6 ve Bağımsız 3 aday kampanyanın iyi niyet sözleşmelerini kabul edip imzaladılar.
Kampanyanın ikinci aşaması için 21-23 Nisan tarihlerinde Ankara’da yapılan toplantıdan sonra yeni bir adım atılmak üzere girişimlerde bulunuluyor.
 
ERGANi, GENÇ DOSTU KENT OLACAK MI?
 
Kampanya değerlendirme toplantısında karar verilen maddeleri yerine getiren belediyelere ‘’Genç Dostu Kent’’ unvanı verileceği belirtildi.
 
Diyarbakır-Ergani ilçesinde Barış ve Demokrasi Partisi Eş Başkanı Aygün TAŞKIN Ergani ilçesinde kampanyayı imzalayan tek başkan adayı idi.
 
Başkanlığı Av.Ramazan KARTALMIŞ ile birlikte yürütecek olan sn.TAŞKIN, Ergani’yi ‘’Genç Dostu Kent’’ yapabileceğini kampanya iyi niyet sözleşmesini  imzalayarak dile getirmişti.
Bu doğruldu da Ergani ilçemizde ki gençlik sorunlarının çözülmesi, gençlerin sosyal hayata atılımları ve katılımcı yurttaş kimlikleriyle tanışabilmeleri için önemli adımlar atacağına inanıyoruz.
Bölgemizin zorlu şartlarına rağmen önemli çalışmaları ile ‘’Genç Dostu Kentler’’ listesine büyük harflerle Ergani’nin yazılacağını ümit ediyoruz.
Çünkü kalkınmanın öncü aktörleri olan gençlerin desteklendiği bir belediyecilik yaklaşımının ihtiyacını görmekteyiz.
Gençlerin bu hayallerinin inşa edilmesinde sn.Taşkın’ın rol alacağına inanarak imzaladığı kampanya iyi niyet sözleşmesini bir kez daha Ergani halkı ile paylaşmak istedim. işte Ergani Belediye Başkanı sn.Aygün TAŞKIN’ın imzaladığı iyi niyet sözleşmesi;
Ben aşağıda imzası bulunan  Ergani Belediye Başkan Adayı olarak; 
• Belediye başkan adayı olduğum kentte yerel paydaşların katılımıyla gençlik koordinasyon kurulunu oluşturmayı, 
• Belediye meclisinde gençlik politikaları komisyonunu kurmayı, gençlik önerilerini meclis gündemine getirerek bu önerileri stratejik planlarıma yansıtmayı, 
• Başkan adayı olduğum belediyede gençlik istihdamı ve gençlik hakları birimi kurmayı, 
• Belediyemizin ve belediye sınırlarında yapılması öngörülen gençlik eylem planlarını yerel paydaşlarımız (yerel kamu kurumları, yerel yönetimler, gençlik örgütleri, gençlik meclisleri, üniversiteler, gençlik alanında çalışmalar yapan sivil toplum kuruluşları) ile birlikte hazırlamayı ve uygulanmasını takip etmeyi, 
• Bütçelerimizi gençlik ihtiyaçlarına duyarlılık ilkesini göz önünde bulundurarak hazırlamayı, 
• Gençlik örgütleri ile genç kadınların ve genç engellilerin konumlarını güçlendirme konusunda işbirliği yapmayı, 
• Gençlik politikaları konusunda toplumu bilgilendirici çalışmalar yürütmeyi, 
• Genç dostu kent kapsamında düzenlenecek faaliyetleri desteklemeyi, bu çerçevede sahip olduğumuz her türlü fiziki ve sosyal imkanların bu kapsamda kullanılması ve bunların organize edilmesinde personele gerekli kolaylığı sağlamayı, 
• Gençlik merkezi açmayı ve gençlik alanında çalışmalar yapan sivil toplum kuruluşları ve öğrenci topluluklarına tahsis etmeyi, 
Genç dostu belediye başkanı olacağımı taahhüt ederim.
Aygün TAŞKIN
BDP Ergani Belediyesi Eş Başkanı
DİĞER YAZILAR
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Madde Bağımlıları Mücadele Derneği’nde silahlı kavga
Madde Bağımlıları Mücadele Derneği’nde silahlı kavga
Bizans ve Romalılara ait tarihi eser yakalandı
Bizans ve Romalılara ait tarihi eser yakalandı