Advert
KA–YLERiMiZi TANIYALIM - ALiTAŞ
Mustafa Üzülmez

KA–YLERiMiZi TANIYALIM - ALiTAŞ

Bu içerik 6652 kez okundu.
Bu köy ilçenin en uzak Köyüdür. 6,5 km Ergani'nin  Güneyinedüşer.Hatta diyarbakır ve süverege Ergani'den daha  yakındır. 60 yıl önce 958 nüfusu olan  köyde şimdi 2014 de 110 hane olan köyde nufus aynı değişen bşr şey yok. Köyün alt ve üst  yapısı yoktur.
su şebekesi var. cami ve imam var. 4 derslik okul 3 öğretmen var mevcut okulla birlikte 8  derslik  okul yapılacak Ergani Kaymakamlığı yoğun bir çalışma içerisindedir.  yolsuz susuz okulsuz köy kalmayacak biraz sabırlı olmak gerekir elektirik  tesisatının  çok eski olduğunu yenilenmesini istiyorlar. köy alış verişlerini Diyarbakır ve siverekten yapıyorlar resmi işlerini ise erganiden geçimlerini  hayvancılık tarım  ve pamuk ekimi yaparak sağlıyorlar sınırları  ise  doğusunda karacadağ karabahçe köy var sivereğe bağlıdır. Güneyinde karınca ve soydan köyleri var sivereğe bağlıdır. kuzeyinde ise kavaklı köyü var. erganiye bağlıdır. köy hakıkında beni bilgilendiren ahmet dallıya teşekkür ederim .
 
 
KÖYLERiMiZi TANIYALIM ÇAKARTAŞ (CiNĞiŞi)
Erganiye 17 km uzaklıkta  olup güneyine düşer düzlük bir yere kurulan köy 60 yıl önce  459 nüfusu vardı. şimdi ise 2014 de 54 hane olan köyde  350 nufus var  alt yapısı var üst yapısı yok  su şebekesi var. bir derslik okulu var  birde ana okulu var  3 öğretmeni  cami ve imamı var ikide mezrası var  köy halkı çermik ilçesi  bedran  köyünden  gelip  buraya yerleşmişler
bu köyden bir millet vekili çıkmış sedat yurttaş  birde daimi il encümeni  Osman Bülent GÜZEL çıkmış köy  sınırları doğusunda akçakale  baıtısında  yukarı taşmalı  kuzeyinde  çakılfakir Ğüneyinde  incehıdır  Geçimlerini Tarım, Hayvancılık, ve pamuk ekimi yaparak  sağlarlar. Köyhakkında beni bilgilendiren muhtar Ali ZENGiN'e teşekkür ederim.
 
DİĞER YAZILAR
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Ergani'de şimşek deprem etkisi yarattı!
Ergani'de şimşek deprem etkisi yarattı!
Otomobil ile minibüs çarpıştı; ölü ve yaralılar var
Otomobil ile minibüs çarpıştı; ölü ve yaralılar var