Advert
SEVGiLiLER GAœNAœ DEĞiL SEVGi GAœNAœ OLSUN TAœM GAœNLERiNiZ

SEVGiLiLER GAœNAœ DEĞiL SEVGi GAœNAœ OLSUN TAœM GAœNLERiNiZ

Bu içerik 6479 kez okundu.
Sevgi verilmiş en güzel hediyedir kıymetini anlayabilene. Sevebilmek ve sevilebilmek güzel yüreklerin maharetidir.  Ama sevgiyi tek güne sığdırmak; sevgiyi sadece sevgili(?) ile tanımlamak SEVGinin yüceliğine ve sevme potansiyeli geniş yüreklerimize haksızlıktır.
 
Kişi neyi sevdiği ve nasıl sevdiğiyle değer kazanır bence. Kimi bir bireyi sever ve herkesin sığabileceği kalbini yalnız kuşatır onunla ve kapatır kalbini hakiki sevgilere. Bu doz aşımı zarar veriri sevene de sevilene de oysa.  Kimi çocuğunu; kimi mal, mülk, makamı sever; kimiyse değerleri, fikirleri, davasını sever. Kimi sevebilmeyi VERENi ve onun verdiği her şeyi dozunda severek genişletir kendini. Sevdiğinizin değeri büyükse ve sevdikleriniz genişse o yürek sığmaz aleme. Sevdiği kadar yer kaplar hayatta seven kimse; sadece kendini seven kendi kadardır alemde, alemi sevense alem kadar. Sevmek zordur sadece tek kişiye ve onun sevmesi ile değerli olmaya endekslendikçe. Oysa sonsuz seven varken değer kaybettiremez bir kişinin sevmemesi kimseye, (anlayabilene). Sevgi sahnesi alınan sevgileri öğretir sanal gündemlerle bize. Oysa vermektir sevgi almanın çok ötesinde.
 
Şimdi sevgiler verme değil alma makamı. Şimdi beklentiler çoğaldı, evlilikler zorlaştı. Şimdi “sevgili” sadece heyecanlandıran yasaklığın cazibesi ile sınırlandırıldı. Oysa aile, dostlar, kardeşler değil miydi gönüllerimiz için sevgili? Ya da başı okşanacak bir çocuk olamaz mı sevgi semtimize sevgili?
 
Ve materyalizm, tüketim kültürünün artan yangınını gittikçe körükledi sevmek hediyeleşmeye indirgendi. Verdiğimiz sadece maddi nesneler oldu  asıl yoksunluğumuz manevi iken. Ve ilişkilerdeki duygusal ihtiyaçlar; basın-yayın organlarının bombardımanı ile maddi değeri olan hediyelerle giderilmeye çalışıldı. Özenti kültürü her gün bir yenilerini ekliyor sorgulamayan zihinlerimize. Vitrinlerdeki kalplere, internetteki ilan, TV deki reklamlara açık gözlerimiz neden kapalı açlıktan ve savaştan  ölen insanların dramına ve kalbimizin sevmedeki engin merhametine?…
 
Bilinçle bakmayan göz görmüyor gözünün önündekileri ve anlamıyor haksızlık ve zulümleri. Siz sevedurun hediyelerle, umursamadan sevdiklerini kaybeden yürekleri; siz sanal gündemlerle oyalanadurun; gerçek gündem hala buruk bekliyor gönül uzatmanızı mazlumlardan yana. Gerçek sevgi, kurşuna diziliyor; ana-babasının hatırını bilmeyen, evladının ve evlatların karakter gelişimiyle yeterince ilgilenmeyen, evlilik söz konusu olunca talepleri bitmeyen ama sevgilisi ile hediyeleşmeyi, sevgililer günü kutlamayı vazgeçilmez değer addedenlerin, çok sevenlerin(?), madde bağımlılarının  sevginin barındırdığı hassasiyet ve  duyarlılığa tezat yaşantısı ve bakış açısıyla …
 
Hediyeleşmek de güzel sevmek de ama keşke güzel sözler ve davranışlar hediye edebilsek sevdiklerimize maddi değere sahip ürünler yerine. Şimdilerde hediyelerin dolduğu evlerde, baş yaslayacak omuz kalmadı. Sosyal bir kıyaslama ile hediyesi olan-olmayan,  sevgilisi olan-olmayan ayrımları gündemlerimizi sardı. Sevgi sevgiliden ibaret sanıldı, gayrimeşru ilişkiler ve onlar için çekilen  acılar  bile yüceltildi ve sevgi için yapılanlar mubah sayıldı.
 
 Oysa içinde acı barındırmaz aşk. Hakiki aşkta acı değil ferahlık vardır, şimdiki bunalımlı aşkların aksine. Hakiki sevgi flu değil nettir ve tek güne isteseniz de sığdıramayacağınız genişliktedir. Gerçek sevgide hediye eskimeyen bir sevgidir; biten, eskiyen, bozulan, solan nesneler değil. Gerçek sevgi tek güne ve nesnelere hapsedilemeyecek büyüklükte; helalden ötesine uzanmayacak edeptedir. Söylenmemesi gerekene sevdiğini söyleme arsızlığını cesaret, gayrimeşru ilişkiyi aşk sanan zihniyet bunalımdan çıkamamakta çünkü asıl AŞK ve aşkın saflığına uygun fıtrat içlerinde ağlamakta.
 
Sevmek çok güzel ama sevilmemesi gereken yerde durabilene, vazgeçmesi gerekince gidebilene ve onun olmayan evladı da sevebilene, sevdiklerinin acısını, her mazlumun ızdırabını duyabilene. Gerçek sevdiğini ebedi sevebilene ve HAKiKi AŞKI ASIL LAYIĞINA VEREBiLENE…EN SEVGiLiYLE…
 
Sevgili olmaya imrenmeyen SEVEN olabilen, sosyal kıyaslamalardan uzak, maddi beklentisiz, haliyle daha huzurlu ilişkiler, tek günle ve tek sevilenle  sınırlandırılmayan sevginin sınırsızlığına eren SEVGi GÜNLERi dileğiyle. Her gününüz sevgi, şefkat günü olsun. Helal sevgiler, şefkate muhtaç mazlumlar ve SEVGiYi YARATAN gerçek sevdiğiniz olsun. Sevginin asıl sahibine emanet olun. En çok seven tarafından sevilmek ve SEVMEyi bize lütfedeni ve sevgi bekleyenleri sevebilmek duasıyla.
DİĞER YAZILAR
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Ergani'de şimşek deprem etkisi yarattı!
Ergani'de şimşek deprem etkisi yarattı!
Otomobil ile minibüs çarpıştı; ölü ve yaralılar var
Otomobil ile minibüs çarpıştı; ölü ve yaralılar var