Advert
çœHAYIRç DA    GiZLi    HAYIR

çœHAYIRç DA GiZLi HAYIR

Bu içerik 6384 kez okundu.
Günlerce ve yıllarca düş kurar bazen insan, hakkında hayırlı olup olmadığını sorgulamadan. Düşler ve ister sadece, herkes istediğine, emeline ulaşmak ister.
 
Biz de dua ederiz sevdiklerimiz için, dileklerinin kabul olması yönünde. Onun için dilediklerimiz onun hakkında hayır mı bilemeden. istediklerin olması güzeldir ya istediklerimizin olması güzeldir ya, düşünmeyiz ötesini bile.
 
istek deryası geniştir, kovamızı daldırırız suya ve dileriz gönlümüz, kovamız alabildiğince. Doymaz arsız bir dev gibi midemiz ve olmadığında dileklerimiz artar sızlanmalarımız beklemeyi bilmeyen çocuk edası ile.
 
Nice geceler düşümüzde görürüz dileklerimizi sonra rüya tabirlerine sarılırız işaret diye. Oysa zihnin aynasıdır rüyalar, içimizde ne varsa dışarı o yansır. Su dolu bardaktan süt akmaz, bilinçaltı gece uyanır aslında sırlarımız, kendimizden bile sakladığımız isteklerimiz, endişe ve korkularımız uyur görünür, biz silmedikçe uyumaz.
 
Bir dilek diledi çocuk sadece masumca istedi. Ama masum görünenin sonuçlarının vehametini kestiremedi. isteğinin onu sürükleyeceği, ayağına takılacağını bilemedi. Balona binip uçmak istedi, inişin bir gün geleceğini, lunaparkta da ışıkların söneceğini düşünmedi, düşünmek istemedi.
 
Bizim de isteklerimiz hep masumdur, çünkü isteyen bizizdir, isteklerimizdeki masumluk bile bencildir. isteklerimizin olmasının bize değilse bile başkasına zarar verme ihtimalini düşünmez, düşünmek istemeyiz.  Oysa istekler istedikçe kök salar zihne ve gerçekleşmesine dair eyleme yöneltir isteyeni. istekleri gerçek kılan biraz da bu vazgeçmeyiştir. O yüzden sorgulamadan istemek, istediğinin olmasını hesapsızca dilemek alışkanlığa dönüşmeden durmalı insan. Alışkanlıkların zinciri gittikçe kalınlaşan yumak gibidir, istedikçe ip eklenir ve kopamayacak kalınlığa gelir. Ne istediğine dikkat etmeli insan, ne için istediğine.
 
Ve hayır değilse vazgeçmeli. Hayırla "hayır" kardeştir çünkü. VE Vazgeçiş irade dışı olunca bunalıma seyretmemek için iradeyi devreye sürmeli. Kaplumbağa gibi sırtında yüküyle emin adımlarla ilerlemeli hedefine, tedrici ve düzenli olarak hedef makbul ise. Ama hedef sırtında yüke dönüşmemeli, olmadığında hüzne. Hüzünden beslenmeyelim artık, hüzne el sallayıp yola gerekirse başka yollardan devam edelim ama hep yolda olalım. Hep hayırlı bir hedefte olsun gözlerimiz ki yoldan şaşamayalım. Gözünü yoldan ayıran sürücü gibi yoldan çıkar hedefini sadece gönlünde taşıyıp gözünü ve yönelişin hedeften ayıran.
 
Bir hayalimiz, hedefimiz olur bazen beşeri bazen uhrevi. Manevi, maddi dünyevi hedefler hayrı göstermedikçe tehlikeli. Araçlar amaç olup, hedefler sorgulanmaz oldukça hedefe ulaşmak bile esefli.
 
Bir dilek dileriz, bir teklifte bulunuruz ve kabul edilmesini isteriz. Çok yürekten ve masumane isteriz, tüm cesaretimizi topladığımız bir anda teklif ederiz. “hayır” denilme ihtimali yoktur aklımızda ve hayır’ın hayır olma ihtimali. Olmadığında psikolojimiz bozulur, inciniriz. Oysa “hayır”lar hakkımızda hayır olanlardır bazen ve istediklerimiz sevdiğimiz kişi için hayır olmayandır.Her “hayır” bir reddediliş değildir aslında, ertelemek ya da sevdiğinin ve kendinin  iyiliğini istemekten ötürü “evet” diyememektir. Bazen “hayır”,  hayırsız bir dileği hayra çevirmektir, dileyen ve gerçekleştirmeyen adına. Anne-babalar sakıncalı isteklerini nasıl reddederse en sevdikleri ve koruduklarının “hayır”lar  bir muhafazadır aslında. En mutsuz eden “hayır”da bile vardır bir hayır ve asıl mutluluk; Yusuf’un Züleyha’ya “hayır”ındaki kendine ve Züleyha’ya dair gizli hayır gibi. Bazen Yusuflardan bile geçmeli Yusuf’un hayrı için.. Ve isteklerimizdeki ısrarın yeri duaya dönüşmeli hayra teslimiyetle. Dua düşmeli dilimize “hayır”lı cevaplardan yana ve payımız “hayır”da gizli hayra teslimiyet olmalı. “Hayır” DiYEBiLMELi bazen kendine, en sevdiğine bile. “Hayır”larla indirmeli uçuştaki gönlü yere ya da diriltmeli sürünen ruhu ayağa kaldıracak cesaretle. “Hayır”lara takılma, düşme lüksümüz yok, kırılıp tamir bekleyecek kadar bol zamanlarımız.
 
Şer görünende hayır, hayır görünende şer olabilir.Hakkımızda hayırlı olan tüm HAYIRLI cevaplara ve “hayır” diyebilen cesaretli , samimi dostlara dua ile. Hayırla kalın…
 
Hakkınızda hayırlı olan tüm dilekleriniz gerçek olsun. Gönlünüzde olan hakkınızda hayırlı, hakkınızda hayırlı olana gönlünüz razı olsun…
 
DİĞER YAZILAR
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Ergani'de şimşek deprem etkisi yarattı!
Ergani'de şimşek deprem etkisi yarattı!
Otomobil ile minibüs çarpıştı; ölü ve yaralılar var
Otomobil ile minibüs çarpıştı; ölü ve yaralılar var