Advert
YENi ASIRIN YENi HASTALIĞI.

YENi ASIRIN YENi HASTALIĞI.

Bu içerik 6432 kez okundu.
2014 Yılının ilk günlerindeyiz. Herkesin yüreğinde eski yılın yaşattığı hüsranlar, acılar, kederler yer aldı. Ben size bu hafta ne yeni yıl kutlamalarından, ne havai fişeklerle katili olunan binlerce gök hayvanından, ne binlerce yemek arttığının çöplere gitmesinden, nede katledilip kesilen binlerce hindi, çam ve umuttan bahsedecem. 
Bu haftaki konumuz yeni çağın yeni hastalığı.
 
Keyifli okumalar dilerim.
''
Özellikle içinde bulunduğumuz yeni asırın kanser, verem vb. hastalıklardan daha kötü ve insanı kendi kendini öldürmeye götüren en büyük hastalık olan EGOiSTLiK yine bir çağ atlıyor.
Ülkemizde değişik yollarla yapılan sporlar, yarışlar ve bunun öte yanında kinin hayat felsefemiz üzerinde ki müthiş etkisi insanlığımızı kaybettirmekte, ezber sistemin getirdiği Bencillik duygularımızı kamaştırmaktadır.
Egoistliğin ön planda olduğu son zamanlarda özellikle sosyal paylaşım sitelerinde takip ettiğim bireyler ‘’Ben bugün bunu yaptım, Bunu ben başardım, Bu benim eserim, Ben olmasaydım bu olmazdı, Ben.. Ben…Ben…’’ gibi bencilliğini öne çıkaran paylaşımlarda bulunmaktadır.
Hayatları boyunca kendilerinden başka kimseyi tanımayanlar, kendilerini dünyanın efendisi sananlar, bu yolda servetler ödeyenleri gördüğüm de mide bulandırıcı olmaları beni, insanlardan her geçen gün daha da soğutmaktadır.
Sporun dostluk olduğunu savunanlar size özel bir paylaşımda bulunmak istiyorum.
Seatle’da yapılan dünya down sendromlu çocuklar 100 metre yarışını sizinle paylaşmak istiyorum. Onlarca kişinin katıldığı Yarış başlıyor, zihinsel engelli çocuklar kızlı, erkekli yarışıyorlar. Bütün stat ayakta, heyecanla yarışı izliyor. Oğlanlardan birinin ayağı takılıyor ve yere kapaklanıyor. Bağıra bağıra ağlamaya başlıyor. Bütün stat susuyor, diğer 8 yarışmacı ağlayan çocuğun yanına gidiyorlar ayağa kaldırıyorlar, içlerinden bir kız eğilip çocuğun ayağını öpüyor ve bu seni iyleştirir diyor, çocuk tak susuyor.  Dokuz zihinsel engelli çocuk, kol kola giriyorlar ve yarışı beraber bitiriyorlar.
ONLAR MI ZiHiNSEL ENGELLi, BiZ Mi ZiHiNSEL ENGELLiYiZ? ''
Dostluğun tek bir engeli vardır, oda bencillik ve egoistlik.
Yaşamınız boyunca hayata değer katan bireyler olmanız temennisiyle.
DİĞER YAZILAR
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Çermik'te kaybolan genç için aramalar devam ediyor
Çermik'te kaybolan genç için aramalar devam ediyor
Sigara içmek için çıktığı pencereden düşüp öldü
Sigara içmek için çıktığı pencereden düşüp öldü