Advert
ç˜KAœRDiSTANç™ KELiMESi YETERLiYSE..
Naci SAPAN

ç˜KAœRDiSTANç™ KELiMESi YETERLiYSE..

Bu içerik 5988 kez okundu.
Türkiye coğrafyası Kürdüyle Türküyle ilginç bir coğrafya. 
Kullanılan bir kelime, bir cümle, popüler kısa söylemle ülkenin gündemine oturmak mümkün. Çok sayıda kişi tarafından çoklu sayıda kullanılmış ancak es geçilmiş olmasına rağmen. 
 
Gerçek Demokrasi mücadelesi verilen ülkelerde popülist söylemlerden çok gerçekçi, bilimsel ve halkların genel yararına uygun düşen söylemlere kıymet biçilir. Değerli bilim adamı ismail Beşikçi 40 yıldır ‘Kürdistan’ dedi, dediği içinde 20 yılını zindanda geçirdi. Kürdistan kelimesi yeterliyse ki, bugünün koşullarında yeterli görülüyor ve kabul görüyor! 
O zaman Sayın Beşikçinin olması gereken yer Devlet başkanlığıdır.
 
Ne dersiniz? 
**
Biraz da güncel konuşalım istedim. Başbakan, ‘açıklarsam yer yerinden oynar’ demiş. Belge ve bilgilerin kimler tarafından, neden, niçin, nasıl ortaya atıldığıyla ilgili tabi ki bu konuşma. ‘Devlet Sırrı’nın ifşası olarak yorumlandığından dolayı da ‘Vatan Hainliği’ yaftası da vuruluyor gazeteciye. Başbakan ve hükümet yetkilileri MGK-2004 ile ilgili belgeleri ortaya atan gazeteci için 3-5 yıl önce böyle demiyordu. O günkü ‘Basın Özgürlüğü’ ise bugünkü de ‘Basın Özgürlüğü’!
 
Tabii Hangi Basın özgürlüğü konusu ise ayrı ve derin bir tartışma konusu. Başbakan kendi dönemlerinde basının özgürleştiğine, daha özgür olduğuna da dikkat çekiyor. Cezaevlerinde yatan çok sayıda gazeteciyi saymazsak, işsiz bırakılmış yüzlerce gazeteciyi de bu işin içine katmazsak, aynı zamanda çalıştığı halde etkisizleştirilmiş/dondurulmuş gazetecileri de kapsama alanı dışında tuttuğumuzda geriye kalanların nasıl bir basın özgürlüğü kapsamı içinde olduğu ciddi bir analize muhtaç.
DİĞER YAZILAR
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Sigara içmek için çıktığı pencereden düşüp öldü
Sigara içmek için çıktığı pencereden düşüp öldü
Turistik Diyarbakır Ekspresi Ankara'ya uğurlandı
Turistik Diyarbakır Ekspresi Ankara'ya uğurlandı