Advert
KiRLi SiYASET
Esat Taştekin

KiRLi SiYASET

Bu içerik 6556 kez okundu.
Seçim yaklaşmakta hangi mekana giderseniz gidin seçim konusundan bahsedilmekte. Kim aday olucak,kim belediye başkanlığını hak ediyor diye konuşmalar duyulmakta. Birde siyasetçilerin arasında bir rekabet var.Ama bu rekabet centilmenlik veya saygı çerçevesinde yapılmamakta.Siyaset Ergani’de ‘’Kirli Siyasete’’ dönüşmüş durumda.
Gerçekten de siyaset ahlaktan ve namuslu duruştan uzaklaştırıldığı oranda topluma karşı öldürücü, yozlaştırıcı ve düşürücü bir araca dönüşüyor. Bu noktadan sonra siyaset anlamsızlaşmaktan öte kör bir bıçak, halkları boğazlayan keskin bir kılıç haline geliyor. “Kirli siyaset”in karşılığı budur. Siyasetçinin kirlenmesi de bu bağlamda ele alınır. Zaten siyaset bireyselleştikçe, doğru hedeften uzaklaştırıldıkça, ahlak ve ortak değerlerden soyutlandıkça kirlenir hale geliyor... Bugün siyaset bazı kişilerin elinde öylesine kirletilmiş, öylesine ölümcül bir silaha dönüştürülmüş ki sözcüklerle ifade etmek gerçekten de zor. Siyaseti tamamen ahlaktan ve duygusal dünyadan yoksun bir biçimde yapan bazı kesimler gerçekten de öfke yaratıyor. Hayatı doğru temelde algılama yerine uyguladığı kirli siyasetle yaşamı adeta kirletikçe kirleten bir konumu arz eden bu siyasetçiler, ne yazık ki hala bir biçimde varlıklarını sürdürme imkanı bulabiliyorlar ve değerlerini kat kat artırmaktalar. Zaten kirli ve ahlaktan kopmuş siyaset ile bu siyaseti yürüten siyasetçilerin varlık bulmalarının esas nedeni budur. Tamam anlaşılmaz ve muğlak olmaları, bukalemun gibi hayatın her biçimine uygun renk vermeleri, omurgasız, iki yüzlü, sahtekar ve ahlaksız olmaları bundan payı vardır. Her yere girebilme kabiliyetini gösterebilmeleri, her rengi kendilerinde taşıyor olmaları, ahlaksızlıkta sınır tanımamaları, toplumu ve hizmet ettiği sandıkları halkını, sınıf veya aşiretini kandırmak için her yolu denemeleri ve bunun için deyim yerindeyse ‘’günde kırk takla atma’’ları da başka bir etken olduğu da doğrudur. Ama esas sorun toplumun bu ahlaksız ve kirli siyaseti yürüten siyasetçilere yüz vermesi.Kirli siyaset ve kirli siyasetçi istemiyoruz.Kaliteli ve başkaları ile uğraşmaktansa Ergani ilçesine hizmet eden siyasetçi istiyoruz.
 
Her seçim döneminde olduğu gibi bu seçim döneminde de olmadık dedikodular, söylemler, iftiralar ortaya çıkıyor. Aday adayları ve adaylar çıksın,ilçeye hizmet için yarışsınlar ama yarışırken işin içine yalanı,hileyi,hurdayı,dedikoduyu katmasınlar.Boşu boşuna karalamalar yapmasınlar.Ergani halkına hizmet için yarışın dedikodu ve iftiralarla gelecekseniz, hiç gelmeyin.Ergani halkı Kirli Siyasetle gelen siyasetçi istemiyor.
DİĞER YAZILAR
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Ergani'de şimşek deprem etkisi yarattı!
Ergani'de şimşek deprem etkisi yarattı!
Otomobil ile minibüs çarpıştı; ölü ve yaralılar var
Otomobil ile minibüs çarpıştı; ölü ve yaralılar var