Advert
BAŞBAKANIMIZA AA‡IK MEKTUP
Esat Taştekin

BAŞBAKANIMIZA AA‡IK MEKTUP

17 kasım 2013 Pazar günü ilçemizi ziyaret edeceğini beklediğimiz sayın Başbakanımıza Ergani haber gazetesi olarak Erganiç™nin sorunlarını Ergani haber gözüyle dile getirmek istiyoruz.

Bu içerik 6719 kez okundu.
 Malumlarınız olduğu üzere bugünkü bilimsel verilere göre ilk tarım toplumu ve yerleşik hayat Ergani ‘de başlamıştır. Hal bu iken bu verilere kaynak olan Çayönü örenyeri ve hemen yanındaki Hilar mağaraları ile ilgili gerekli arkeolojik çalışma tamamlanmamıştır. 
     Osmanlı imparatorluğu döneminde sancak olan ilçemiz Cumhuriyetin ilk yıllarında vilayet iken,daha sonra Osmaniye olan ismi Ergani olarak değiştirilip Diyarbekir’e bağlanmıştır. Birinci meclise onun üzerinde milletvekili göndermiş ikinci meclise de iki milletvekili göndermiştir. Ne gariptir ki bu milletvekillerimizin biri hariç diğerleri Erganili değilmiş. Doksan yıllık Cumhuriyet tarihinde de TBMM 12.dönem milletvekili olarak rahmetli Adnan ARAL ve 14.dönemde Nafiz YILDIRIM milletvekili seçilmiş. Yani Cumhuriyet’ten otuz beş yıl sonra iki Erganili milletvekili perlamentoya gitmiş. Yaklaşık otuz yıl sonra 1999 ve 2002 ve 2007’de Osman ASLAN ve Muhsin KOÇYiĞiT Erganili olarak meclise gitmiştir. işte bunu Ergani’ye yapılmış bir haksızlık olarak kabul ediyoruz. Keza Diyarbakır’ın en büyük ilçesi olan ve sürekli merkez partilere ağırlıklı olarakta muhafazakar partilere yüksek oy vermiş, bu ilçenin doksan yıllık Cumhuriyet boyunca 24 dönem oluşan parlamento da 19 dönem parlementonun dışında kalıp sadece 5 dönem parlementoya milletvekili göndermesi Ergani’ye haksızlık yapıldığının ispatıdır. Sayın Başbakan’ımızın bu konuda Ergani’ye sahip çıkmasını istiyoruz. Bu isteğimiz ırkçılık değil milliyetçilik ve adalet anlayışıdır. 
     Yine doksan yıllık Cumhuriyet tarihi boyunca bugünkü ismi Ergani Anadolu öğretmen lisesi olan eski Dicle köy ensitütüsü, Ergani çimento fabrikası ve küçücük bir un fabrikası dışında ekonomiye katkı sağlayan bir devlet yatırımı olmamıştır.  
     Gelelim sağlık sorununa; Ergani de Devletin en büyük yatırımı olan çimento fabrikası da yıllarca Ergani’ye zehir saçtı. Sağolsun işadamı sayın Nihat ÖZDEMiR’                                iN çimento fabrikasını satın almasıyla şimdilik bu zehirden kurtulduk. Ama kurulduğu günden 3-4 sene öncesine kadar saçtığı zehir yüzünden bine yakın Ergani’li  akciger kanserine yakalanmıştır. Ne hazindir ki bu konuyu defalarca yazmamıza rağmen hiçbir siyasi irade bu konuya el atmadı. Dicle üniversitesi onkoloji hastanesinde ki  istastiklere bakıldığında  durum net anlaşılacaktır. Şuanda Ergani de yüzlerce kanser hastası bulunmaktadır. Sayın Başbakanımızın başta sağlık sorunu olmak üzere diğer sorunlara el atmasını ve siyasal anlamda yapılan haksızlıkları gidermesini saygılarımızla talep ediyoruz.
DiP NOT: 2014’teki belediye başkan adayınız bilgi birikimi,donanımı,memleketin bağrından çıkmış,siyasi tecrübeye sahip,salt potansiyelinize güvenmeyip kendi  potansiyeline güvenen,ahbap çavuş ilişkisine girmeyen,AK partinizin ruhuna uygun düşünceye sahip Ak bir aday olsun. Ancak buda sizin müdahalenizle olur.
 Esat TAŞTEKiN Ergani haber gazetesi imtiyaz sahibi ve genel yayın yönetmeni.
DİĞER YAZILAR
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Madde Bağımlıları Mücadele Derneği’nde silahlı kavga
Madde Bağımlıları Mücadele Derneği’nde silahlı kavga
Bizans ve Romalılara ait tarihi eser yakalandı
Bizans ve Romalılara ait tarihi eser yakalandı