Advert
Neler oluyor  bu Ramazan da
Esat Taştekin

Neler oluyor bu Ramazan da

Son birkaç yıldır ilçemizde mübarek Ramazan ayı mübarekliğine uygun geçiyordu.

Bu içerik 6611 kez okundu.

 

Ama bu yılki Ramazanımız çok durgun hareketsiz başladı. Ne hikmetse ne Kaymakamlık ne Belediye ne Sivil toplum kuruluşları nede hayırsever vatandaşlar ihtiyaç sahibi vatandaşların bir kase sıcak çorba içebilecekleri bir çadır kurmadılar. Geçmiş Kaymakamlarca başlatılan bu güzel uygulama ilçeye ayrı bir renk katıyordu. Maalesef bu uygulama sona erdi gibi görünüyor.
 
Türkiye’mizin en büyük zenginleri arasında Erganililerin varlığıyla hep övünürüz. Diyarbakır’ın en büyük ilçesi olmakla övünürüz. Okuma yazma oranının ülke ortalamasının üzerinde olmasıyla övünürüz. Diğer ilçelerin Ergani’yi acımasızca eleştirilerine yukarıdaki sebeplerle beraber tüm kurumlarda söz sahibi olmamız nedeniyle kıskançlık olarak savunma yaparız. insanlığın yerleşik hayata geçtiği ilk yerin Ergani olduğu hiç dilimizden eksiltmeyiz. Enüş peygamberin kabrinin Ergani de olması Zülkifil peygamberin makamının Ergani de olması Ergani’nin Yunus peygamber zamanında kurulduğunu resmi kayıtlarımızda belirtmekteyiz ve bunlarla da övünürüz. Şimdi soruyoruz bu kadar okumuşu zengini olan peygamberler ve evliyalar diyarı olarak kabul ettiğimiz Ergani’mizde neden bir iftar çadırı açılamıyor yakışıyormu bize… Şöyle başımızı iki elimiz arasına alıp yarım dakika düşünelim, gerçekten bu Ergani’ye yakışan bir tablo değildir. Gönüllerin yufka olduğu zekat dağıtımının gerçekleşmesi gereken bu ayda böyle duyarsız bir Ergani düşünmek bile insana zor geliyor olmalı.
 
Sayın Kaymakamım sayın belediye başkanım sivil toplum kuruluşlarının değerli yöneticiler ve saygıdeğer hayırsever iş adamlarımız lütfen bu ayıbı ortadan kaldırın bu mübarek ramazanda yoksul ve fakirleri sevindirin inanınki bu sizin hayrınıza olcaktır.
DİĞER YAZILAR
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Madde Bağımlıları Mücadele Derneği’nde silahlı kavga
Madde Bağımlıları Mücadele Derneği’nde silahlı kavga
Bizans ve Romalılara ait tarihi eser yakalandı
Bizans ve Romalılara ait tarihi eser yakalandı