Advert
ERGANi BAŞKANINI ARIYORç¦.
Esat Taştekin

ERGANi BAŞKANINI ARIYORç¦.

Bazı şehirler var ki, gelişmelerini, büyümelerini, övgü ile bahsedilen, methedilen, gıpta ile anılan yöre olmalarını, göreve getirdikleri Belediye başkanının donanımına, vizyonuna, karizmasına, gayr

Bu içerik 7201 kez okundu.
Bu yüzden “nasıl bir belediye başkanı istiyoruz?, “belediye başkanının özellikleri neler olmalıdır? ve “belediye başkanından ne bekliyoruz, neler yapmalı? gibi soruların cevabının önceden bilinmesi gerekir.
 
Bu sorulara cevap olarak Belediye Başkanı;
 
¦Eğitimli, akil, bilgili, donanımlı ve kültürlü olmalıdır.
 
¦insanların sevdiği, saydığı, değer verdiği ve otoritesini kabul ettiği vizyon sahibi karizmatik biri olmalıdır.
 
¦insanlarla ve şehrin diğer yetkili kişi ve kurumlarıyla barışık, sözü, nazı, hatırı sayılır ve dürüstlüğünden emin olunan karaktere sahip olmalıdır.
 
¦Temsil kabiliyeti yüksek, sinmeyen, sindirilmeyen, yürekli, cesur, kendinden ve işlerinden emin, başı dik, asil bir kimse olmalıdır.
 
¦Halkını çok iyi tanımalı, insanları manevi ve mecazi anlamda kucaklayabilmelidir.
 
¦Herhangi bir grubun ya da nüfuzlu kişinin eline bakmayacak kadar kişilikli olmalıdır.
 
¦Eşit hizmet götürebilme sağduyusuna sahip olmalı, ayrımcılık, kayırmacılık gibi çok ucuz ve eski politikacı anlayışında olmamalıdır.
 
¦Güven veren, verdiği sözleri tutabilecek şahsiyete, insanlar arasında birlik beraberliği sağlayıp, birlikte hareket etme konusunda önderlik yapabilecek kişilikte olmalıdır.
 
¦Diyalog ve iletişim açısından sağır, kör, dilsiz ve ulaşılamaz değil, dertlilerin sesini duyabilecek yarasa gibi hassas kulaklara, şehrin istikbalini görebilecek şahin gibi keskin gözlere ve şehrin dertlerini üst yetkililere ulaştırıp hizmet koparabilecek dirayette ve hava gibi her an ulaşılabilir olmalıdır.
 
¦Başarılı olma azim ve kararlılığı olmalıdır. işinde otorite ve yönetimde otoriter olmalıdır.
 
¦ Bütün icraatlarında şeffaf ve katılımcı bir anlayışa sahip olmalıdır.
 
¦Şehrin muhtelif sorunları için bu şunun işi öteki onun işi tarzında başarısız bir kişi vasfında değil, şehrin tüm sorunlarını bilip, bilmediği diğer sorunları da araştırıp, onları sorun olarak kabul edip, çözüme kavuşturmak için ilgili makam ve teşkilatları harekete geçirebilme kabiliyetinde olmalıdır.
 
?Rutin belediyecilik hizmetleriyle övünmektense, kent ruhunu ayakta tutmaya yarayacak tarihi dokuyu koruyarak kültürel mirası ortaya çıkarmaya yönelik icraatlarda bulunmalıdır.
 
Ergani ilçesi bu özellikleri sağlayan bir belediye başkanı arıyor…
DİĞER YAZILAR
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Ergani'de şimşek deprem etkisi yarattı!
Ergani'de şimşek deprem etkisi yarattı!
Otomobil ile minibüs çarpıştı; ölü ve yaralılar var
Otomobil ile minibüs çarpıştı; ölü ve yaralılar var