Advert
GA–LCAœK MAA‡ININ ARDINDAN..
Esat Taştekin

GA–LCAœK MAA‡ININ ARDINDAN..

Diyarbakırç™ın en büyük ilçelerinden birisi olan Erganiç™nin futbolda ki hali ne yazık ki içler acısı bir durumda.

Bu içerik 6670 kez okundu.

 

Erganispor’u 3. Lig’e çıkaran Şadan Üzülmez’in topladığı puanları yetersiz bulan yönetim ne yazık ki akıl hocalarına uyarak Şadan Üzülmez’in istifasını kabul ederek yerine Recep Bayık’ı getirdi. Diyarbakırspor’dan istifa eden Bayık’ın Diyarbakırspor’dan ayrılış biçimi ne kadar yanlışsa, Erganispor’a geliş biçimi de o kadar yanlıştı. Zira kendisinden “ Erganispor’u buraya getiren bir hocadan sonra göreve başlamak etik olmaz” demesini beklerdim ancak Bayık’ta hiç itiraz etmeden Erganispor’un başına geçti.

Ligde oynadığı maçlarda sadece Batman Petrolspor’dan bir puan alan ve sürekli olarak bir bahane üreten Bayık önderliğinde ki Erganispor, ikinci yarıya Bayık’ın “ istediğim transferler yapılmazsa istifa ederim” tehdidi ile karşı karşıya kaldı. Antalya’da güzel bir kamp dönemi geçiren Erganispor, yöneticilerine de güzel bir tatil imkânı sundu. Neticede geçtiğimiz hafta başlayan 3’üncü Lig’de Erganispor, deplasmanda Küçükçekmecespor’dan bir puan alarak bir an olsun umutlandırdı. Neticede rakibinden alınan bir puan, deplasmanda isen üç puan değerindedir. Küçükçekmecespor maçından alınan bir puanın anlamlı hale gelmesi için yine rakibi olan Gölcükspor mücadelesinden üç puan alması demek Erganispor’un yükselişi için iyi bir başlangıç olması anlamına geliyordu.

Nitekim uzun bir aradan sonra ilk defa Ergani halkının karşısına çıkan Erganispor, ilk yarı rüzgârı da karşısına almasına rağmen zaman zaman iyi pozisyonlar üretti. Ancak ikinci yarının başında teknik direktör Recep Bayık’ın takımın en iyi iki futbolcusunu çıkarması tam anlamıyla intihardı. Bu değişiklik, iyi giden takımın tüm dengesini bozdu ne yazık ki.. Recep Bayık’ın gerçekleştirdiği iki oyuncu değişikliği takım için el freni oldu. Neticede Gölcükspor, ikinci yarıda daha çok istedi ve istediğini aldı. Erganispor, kendi saha ve seyircisi önünde küme düşme potasında ki rakibine üç puandan daha fazla anlam ifade eden bir mücadeleyi kaybetti. Bunun üzerine olağan üstü toplanan yönetim kurulu teknik direktör Recep Bayık’tan istifasını istedi. Dün itibari ile Recep Bayık Erganispor ile yollarını ayırdı. Yönetimin Şadan Üzülmez’i tekrardan takımın başına getirme çabalarıysa etkisiz kaldı. Şadan Hoca, 9 hafta da 9 puan topladığı Erganispor’un teklifini ret etti. Bundan sonra Erganispor yönetiminin nasıl bir süreç izleyeceğini hep birlikte bekleyip göreceğiz. Umuyorum ki Erganispor, bir an önce kendisini başarıya götürecek hocasını bulur.

DİĞER YAZILAR
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Madde Bağımlıları Mücadele Derneği’nde silahlı kavga
Madde Bağımlıları Mücadele Derneği’nde silahlı kavga
Bizans ve Romalılara ait tarihi eser yakalandı
Bizans ve Romalılara ait tarihi eser yakalandı