Advert
Toplumsal duyarlılık
Naci SAPAN

Toplumsal duyarlılık

Bazen yazılıp çizilenlerin dikkate alınmadığı, umursanmadığı hissine kapıldığımız olmuştur.

Bu içerik 5914 kez okundu.
Toplumsal algının zayıflığı konusunda genelde şikâyetlerimizi yaparız. Zaman zaman umursamazlık söz konusu olsa bile kent ve insan yaşamına dönük konulardaki yazıların ne kadar önemsendiğini, hatta eksik bıraktıklarımızla ilgili yapılan hatırlatmalar, yeniden yazma konusunda teşvikin yanı sıra mutlu ediyor. 
Minibüsçüler konusundaki yazımdan sonra aldığım maillerden insanların rahatsızlıklarının boyutunun geldiği noktayı görmek mümkün. Minibüsçüler konusundaki eleştirilerin doğruluğuna katılanlar, taksi esnafını unutmuyor, tabiî ki gereksiz çalınan korna seslerinden duyulan rahatsızlıkta başka bir şey.
  
Bir de karşılaşılan sorunlar var, yeri ve zamanı gelmişken okuyucum tanıklık ettiği bir durumu aktarıyor ve şöyle diyor; “Gaziler semtinden Diyarbakır Araştırma Hastanesine -ki Diyarbakır genelinde minibüs yerine halk otobüsü ve Belediye Otobüsleri hizmet vermekte. Hafta içinde 15-25 dakikada bir araçlar geçerken hafta sonu, Cumartesi-Pazar hizmet araç sayısı 2 kalkış noktasından Balıkçılar ve Dağkapıya toplamda 2 veya 3'e düşmekte, vatandaş 60-70 dakika araç bekleyerek ciddi anlamda mağdur olmaktadır.’’
ilgilisi ve yetkilisine duyurulur.
**
Müze Müdürü Nevin Soyukaya’nın ‘Elden tebligat’ yoluyla görevden alınmasına ciddi tepki var. imza kampanyası açılması ve Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir’in konuya duyarlılık göstermesi isteniyor. Evet, vatandaş takip ediyor ve değerlerine sahip çıkıyor, ortaklaşarak değerlere sahip çıkılmasını istiyor.
**
Gençlik spor il Müdürü Abdüllatif Umut’tan bir telefon alıyorum. Yüzme sporu konusunda kapalı yüzme havuzu olmaması yönünde yapılan eleştirileri dikkate almış, iki yeni kapalı havuz müjdesi veriyor. Olimpik iki yüzme havuzundan birinin ihalesi yapılmış, diğeri ise Bağlar semtinde yapılacak ve arazi ifraz çalışmalarının tamamlanması bekleniyor. iyi haber, sevindik. Gençlerin yüzme sporu konusundaki eğilimlerine ve başarılarına destek olacak son derece önemli iki yatırım müjdesi.
**
Haftanın özeti bu benim açımdan. Karşılıklı diyalog geliştiriyoruz, konuşup, tartışıyoruz. Karşılıklı bilgileniyoruz, ancak sonuç alma konusunda galiba biraz daha hareketlenmemiz gerekiyor kent adına.
DİĞER YAZILAR
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Madde Bağımlıları Mücadele Derneği’nde silahlı kavga
Madde Bağımlıları Mücadele Derneği’nde silahlı kavga
Bizans ve Romalılara ait tarihi eser yakalandı
Bizans ve Romalılara ait tarihi eser yakalandı