Advert
23 Nisan manzaraları
Esat Taştekin

23 Nisan manzaraları

Yine bir 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve A‡ocuk Bayramı nı geride bıraktık.

Bu içerik 6681 kez okundu.

 

Alışılagelmiş kutlamalar dışında çocuklara yönelik hiçbir etkinlik yapılmadı. Kimi çocuklar cicili bicili giydirilip okullarında resmi alanlarda bayramı kutladılar. Ama diğer taraftan çöp konteynırlarında çöp toplayan ve sokata boyacılık yapan çocukları hiç görmedik. Unutulmasın ki bayram sadece öğrencilerin yada hali vakti yerinde zengin çocuklarının bayramı değildi bayram tüm çocukların bayramıdır. Gönül isterdi ki bayram günü kaymakamlık, Belediye, Sivil Toplum Kuruluşları el birliği ile o gün sokaktaki çocukları toplayıp en güzel şekilde giydirip bir şekilde eğlendirip karınlarını doyursalardı. Yada “sen hayalini söyle biz gerçekleştirelim” projesi kapsamında isim ve adresleri kaymakamlıkta mevcut bulunan öksüz ve yetim çocukları bir araya getirip bayramın şanı ve şerefine uygun bir şekilde onları eğlendirseydik. Aslında halen iş işten geçmiş değildir. Kaymakamlığımız üç beş kuruş harcayarak 23 Nisan kapsamında bunları bir araya getirip bu yetim ve öksüz çocuklara güzel bir bahar günü yaşata bilirler. Kim bilir belki böyle bir uygulama başlatılırsa gelenek haline gelir. Neden bunu ilk başlatan Ergani Kaymakamlığımız olmasın. Hatta Esed zulmünden kaçıp ülkemize sığınan ve bir kaçı da ilçemizde bulunan Suriyeli çocukları da öksüz ve yetim çocuklara katabiliriz. Çünkü bu bayram onların, çocukların bayramıdır. Bu etkinliklerin sadece 23 Nisan günü yapılması önemli değildir. 30 Nisanda da olur 23 Mayısta da önemli olan çocukları eğlendirelim. Çocuklar büyükleri tarafından hatırlandığını ve sevildiklerini bilsinler. Yarın onlar da yaşadıklarından kendi zamanın çocuklarına aynı şeyleri yaşatsınlar.
Peygamberimiz de herkesin çocuklarını öpmeye teşvik ederdi:
"Çocuklarınızı öpün, zira her öpücük için size Cennette bir derece verilir. Melekler öpücüklerinizi sayarlar ve bunu sizin için yazarlar." Hadisi ne güzel bir hadistir.
Kaymakam beyimizin bu önerimizi dikkate alıp en kısa sürede çocuklar ile ilgili bir etkinlik düzenleyeceğine olan inancımızı koruyoruz.
DİĞER YAZILAR
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Madde Bağımlıları Mücadele Derneği’nde silahlı kavga
Madde Bağımlıları Mücadele Derneği’nde silahlı kavga
Bizans ve Romalılara ait tarihi eser yakalandı
Bizans ve Romalılara ait tarihi eser yakalandı