Advert
Ekmek toplayan adam ve çocukları ve SARMAŞIKç™ın mesajı
Naci SAPAN

Ekmek toplayan adam ve çocukları ve SARMAŞIKç™ın mesajı

Bir mesaj

Bu içerik 6213 kez okundu.

 

‘Çocukları ile ekmek toplayan adam’ yazımdan sonra çok sayıda telefon ve mesaj aldım. Duyarlılık çerçevesi içindeki bu mesajlardan çıkardığım sonuç; çok işimizin olduğu yönünde. Ekonomik ve sosyal stratejilerin hayata geçirilmesi gerektiği yönünde oluşan ortak algı, bizi ‘savaşın yoksullarına’ yönlendiriyor.
 
Savaşın yoksulları ile ilgili çok şey söylemek mümkün, ancak Sarmaşık Derneği Genel Sekreteri Şerif Camcı’nın, yazımdan yola çıkarak yaptığı, hafızalarımızı tazeleyen hatırlatmaların bugünden yarına yapılması gerekenlere ışık tutacak hatırlatmalar var.
 
Camcı’nın Diyarbakır yahoo grubuna gönderdiği yazıya bir göz atalım;
Genelde Değerli grup üyeleri,
Özelde Sevgili Naci SAPAN Merhaba;
 
Öncelikle, SARMAŞIK Derneği olarak, Diyarbakır'daki kentsel yoksulluğu görünür kılma çabalarımıza, aşağıdaki yazınla sunmuş olduğun katkıdan dolayı teşekkür ediyorum.
 
Yıllardır söylüyoruz; (yaptığımız saha araştırmasının sonucudur) Sadece Diyarbakır Kent Merkezinde bir öğün dahi destek sunulmadığında aç yatma ihtimali bulunan 5 bin! Evet, evet 5 bin aile yaklaşık 30 bin kişi yaşıyor. Bu ailelerin düzenli tek kuruş geliri bulunmamakta, iş verseniz yani istihdam olanağı sağlasanız dahi hanede çalışabilecek tek bir birey dahi bulunmamaktadır. Özcesi bu aileler üretimden kopmuş ve üretime geri dönüşü mümkün olmayan PARÇALANMIŞ ailelerdir.
 
SARMAŞIK-Yoksullukla Mücadele ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği sadece ve sadece bu 5 bin aileye destek sunma çalışmaları yürütmektedir. Bu kadim ve 26 medeniyetin cazibe merkezi olmuş Kent, maalesef şu sıralar zifiri bir yoksulluğu, ötesinde açlık sınırında kimi geceler aç yatan insanların da bulunduğu bir kent haline gelmiş durumda.
 
Elbette bunun temel nedeni, Kürtlere reva görülen ayrımcı politikalar ve milyonlarca insanın politik nedenlerle yerinden yurdundan göç ettirilmesi, üretimden düşürülmesidir. Yani siyaseten diz çöktüremediği Kürdü açlıkla terbiye etme, diz çöktürme ve teslim alma konseptinin yani YOKSULLAŞTIRMA politikalarının sonucudur.
 
Öyleyse siyasi nedenleri bulunan bu sorunun da Kürt Sorununun Çözüm sürecinde dikkate alınması, en azından politik argümanlarının yanı sıra ekonomik boyutlarının da dikkate alınması gerekmektedir. Sorunun temel dinamiği olan Kürt Sorununun Demokratik Çözümüne kadar SARMAŞIK Derneği olarak bu ailelerimizle dayanışmaya, destek olmaya devam edeceğimizi belirtiyor ve tüm duyarlı yurttaşlarımızı SARMAŞIK'a umut bağlayanlara destek olmaya çağırıyoruz.
 
Şerif Camcı’nın ortaya koyduğu tablo çok daha hazin. Aslında toplumsal olarak nereden nasıl yola çıkacağımıza ışık tutuyor. Bence bu tabloya daha fazla yoğunlaşmalıyız.
DİĞER YAZILAR
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Ergani'de şimşek deprem etkisi yarattı!
Ergani'de şimşek deprem etkisi yarattı!
Otomobil ile minibüs çarpıştı; ölü ve yaralılar var
Otomobil ile minibüs çarpıştı; ölü ve yaralılar var