Advert
iKiYAœZLAœLAœK  RiYAKARLIK
Esat Taştekin

iKiYAœZLAœLAœK RiYAKARLIK

Son zamanlarda okuyucularımızdan gelen birçok mail den kamu kurum ve kuruluşlarda çalışan birçok işçi ve memurun iktidara şirin görünmek için göstermelik namaz kıldıklarını bazılarının da s

Bu içerik 9609 kez okundu.

Dini bilgim pek kuvvetli olmadığından internette bulduğum yazıyı okuyucularımızla paylaşmak istedim.
Hz. Peygamber: “ Benim ümmetim artık ne güneşe tapar, ne ay’a tapar ne de puta tapar. Benim ümmetim artık açık şirk koşmaz. Ümmetim adına korktuğum gizli şirktir. Gizli şirk karıncanın yürüyüşünden daha sessizdir. Gizli şirkin ilk belirtisi riyakarlıktır.”
Tevhit ve Şirk adıyla temellerini anlattığımız gizli şirk belasının konularını detaylandırarak açıklayacağız. Çünkü islam dünyasının yaşadığı din Allah’ın indirdiği kuran’daki islam değil, gizli şirk dinidir.
Hz. Peygamber ümmetim adına gizli şirkten korkuyorum ve bu gizli şirkin ilk belirtisi ise riyakarlıktır, yani ikiyüzlülüktür diyor.
ikiyüzlülük, riyakarlık olduğu gibi görünmemek, göründüğü gibi olmamaktır.
Nisa Süresi 142.ayet: “ Şu bir gerçek ki, ikiyüzlüler hileler düzerek Allah’ı aldatmaya uğraşıyorlar. Ama Allah da onları aldatıyor. Onlar namaza kalktıklarında tembel-miskin bir halde kalkarlar, insanlara gösteriş yaparlar, onlar Allah’ı çok az hatırlarlar.”
Fatır Süresi 5.ayet: “ Sakın dünya hayatı sizi aldatmasın, sizi aldatan Allah ile aldatmasın.”
ikiyüzlü, riyakar münafıkların temel ibadeti Allah ile aldatmaktır. Ve bunun içinde en çok namazı kullanırlar. Çünkü namaz her gün 5 defa yapılan bir ibadettir.
Din istismarcılığı, din sömürücülüğü bunların temel ibadetleridir. Nisa Süresi 142.ayette açıkça gösteriyor ki bunlar Allah’ı çok az hatırlarlar. Allah ile aldatmayı çok iyi becerdikleri için artık Allah’ı da aldatmaya kalkarlar. Ancak Allah onları aldatıyor da farkında olmazlar.
Hep çıkarları vardır ikiyüzlülerin. Çıkarları için yapmayacakları ikiyüzlülük, yapmayacakları alçaklık yoktur. ikiyüzlü, riyakarlar için Allah ve Allah rızası önemli değildir.
ilk başta kendi tarikat şefine, şeyhine yaranmaya çalışırlar. Hatta Allah’tan çok onları hatırlar. Onları anarlar. Kendi şeyhleri, hocaları, müdürleri, amirleri kısacası Allah bunları için ilk sırada gelmez. Hep son sıralarda gelir.
Maun süresi: “ Dini inkar eden kimdir, yetimi itip kakar, yoksulu doyurmayı teşvik etmez. Vay haline/yazıklar olsun o namaz kılanların haline ki, namazlarında gaflet ve riya içerisindedir. Gösteriş yaparlar. Kamu malına/zekata engel olurlar onlar.”
ikiyüzlüler genellikle hep namazı istismar ederler. Namazı kullanırlar. Onlar için namaz Allah’a niyaz değil, kulları aldatma aracıdır. Deniz fenerleri gibi Allah ile aldatan kurumlar kamu malına yani zekata engel olurlar. Milletten topladıkları paralar ile holdingler kurarlar.
Televizyonlarda bir bakmışsınız bazı hocalar evliyalık adına salya sümük ağlayarak milleti kandırmak gibi bir alçaklığı sergileyebilirler.
Zümer Süresi 36.ayet: “ Allah kuluna kafi değil mi yetmiyor mu, seni ondan başkasıyla korkutuyorlar. Allah kimi saptırırsa artık ona kılavuzluk edecek yoktur.”
ikiyüzlü, riyakar takıma Allah kafi gelmez, Allah yetmez bunlara. Bir takım evliya diye kutsallaştırdıkları şeyhler, hocalar, mezhepler, ulemalar olması gerekir. Evliya adı altında kutsallaştırdıkları zatların onlara şefaat ve yardım edeceklerini zannederler.
Biz bu evliyacılık şirkini büyük bir ihtimalle bundan sonraki yazımızda açıklayacağız.
Münafikun Süresi 1.ayet: “ Münafıklar sana geldiklerinde ‘ senin kesinlikle Allah’ın elçisi olduğuna tanıklık ederiz derler.’ Senin kesinlikle Allah’ın elçisi olduğunu Allah zaten biliyor. Ve tanıklık eder ki, münafıklar kesinlikle yalancıdırlar.”
Münafık demek ikiyüzlülük demektir. Allah münafıkların şehadetini kabul etmiyor ve onları yalancı olduğunu söylüyor.
Tevbe Süresi 73.ayet: “ Ey peygamber, küfre sapanlarla, ikiyüzlülerle cihat et. Onlara sert davran. Onların varacakları yer cehennemdir. Ne kötü dönüş yeridir o.”
ikiyüzlü, riyakar insanlara Allah yetmez. Hatta bunlar ikiyüzlülüğü bırakın iki yüz yüzlü bile olurlar. Mukalemun gibi girdikleri toplumun rengine ve şekline bürünürler. Onlar için Allah rızası asla söz konusu olmaz hep kul rızasını gözetirler.
Kur’an, ikiyüzlülere sert davranılmasını hatta cihat edilmesini emretmektedir. Ve ikiyüzlü riyakarların varacakları yer cehennemdir.
Samimi, olduğu gibi görüneni göründükleri gibi olanların varacakları yer ise cennettir. Gösteriş ve riyayla namaz kılmaktansa kılmadığımız namazları gözyaşıyla Allah’tan af dileyenlerindir gidecekleri cennet…
Gösteriş ve riyayla namaz kılmaktansa hiç namaz kılmamak evladır. Çünkü riyakarlık ve gösterişle kılınan namazın sonucu gizli şirktir ve şirkin affı asla olmaz. Kılamadığımız namazlar insanları günahkar yapar. Günahların affı ise mümkündür.
Kassas Süresi 58.ayet: “ Yaşayışı gösteriş ve şımarıklığa yol açmış nice kenti helak ettik biz. işte yerleri yurtları, onlardan sonra oralarda çok az oturuldu. Biziz varis olanlar/mirasçı olanlar biz.”
Gösterişe sapan yani ikiyüzlüler, riyakar olan kentler/ toplumlar mutlaka helak olmaya mahkumdurlar.
Konumuzu Nisa Süresi 145.ayetle bitirelim. Nisa Süresi 145.ayet: “ Şu da bir gerçek ki, ikiyüzlüler ateşin en alt katındadırlar, onlar için asla bir yardımcı bulamayacaksın.”
 

DİĞER YAZILAR
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Madde Bağımlıları Mücadele Derneği’nde silahlı kavga
Madde Bağımlıları Mücadele Derneği’nde silahlı kavga
Bizans ve Romalılara ait tarihi eser yakalandı
Bizans ve Romalılara ait tarihi eser yakalandı