Advert
Ağaç konuşuyor
Mustafa Üzülmez

Ağaç konuşuyor

Bu içerik 6467 kez okundu.
Sevgili okuyucularım bu makalemde de bir ağacın nelere şahit olduğunu sizlerle paylaşacağım.
Sonbahar geldi mi yaprağımı döker kış uykusuna dalarım
Bazı kişiler baltasını alır beni kırmaya gelir 
Zanneder ki ben kurumuşum
 
ilkbahar gelince uyanır yaprak verir, çiçek açar, meyve veririm.
(Bir ağaçtan insanlar hayvanlar veya kuşlar istifade ederse o ağacı diken için bir sadaka olur..Hadisi Şerif Buhari)
Ağaçlar nice olaylara şahitlik yapmıştır. Kimisi gölgesinden kimisi meyvesinden kimisi yaprağından ve odunundan faydalanmıştır.
O kadar çok şey var ki onu bir dinlesek neler neler bize anlatacak. Kimisi aşk kimi piknik kimi cinayet kimi alem neler neler saymakla bitmez.
Yaşlı ağaçlar her şeye ortaktır onları görmüş yaşamış ama hep aynı yerde durur. Her yıl biraz daha yükselir. Hani yaşlı insanlara tarihi çınar derler ya işte insanların çınar veya tarihi çınar ile anılması ne manidardır. Bir milletin tarihine ortak olan bir ağaç her insanın bir ağacı olmalı. Bir hadisi şerifte kıyametin kopacağını bilseniz bile elinizdeki fidanı dikin diyor. Çocuklarımıza ağaç diktirmeliyiz doğa sevgisini hayvan sevgisini aşılamalıyız. Ağaç gibi kökleri sağlam duracağı yeri bilen ve her zorlukta daha çok gelişen bir insan olmayı öğretmeliyiz. Ağacın bize söyleyeceği çok şey var sonbaharda yaprağını döküp kuru ağaca benzeyen ve ilkbaharda tekrar uyanıp yeşermesi bize neyi hatırlatıyor 
insanların ölüp öbür dünyada tekrar dirilmesinin işaretidir. bir ağaç her şeye şahit oluyorsa insanlar nelere şahit olmaz ki bu yazımı Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Fatih Toprak ağacın söylediği yazısından esinlenerek ve bir çok ilave yaparak yazdım.
 
DİĞER YAZILAR
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Ergani'de şimşek deprem etkisi yarattı!
Ergani'de şimşek deprem etkisi yarattı!
Otomobil ile minibüs çarpıştı; ölü ve yaralılar var
Otomobil ile minibüs çarpıştı; ölü ve yaralılar var