Advert
Demokrasiyi yerelden ayaklandırmak!
Naci SAPAN

Demokrasiyi yerelden ayaklandırmak!

Bu içerik 5964 kez okundu.
Ortak yaşam için ortak düşünenlerin ortaklaşa verecekleri kararların hayata geçirilmesi için yerel seçimler büyük bir fırsat sunuyor. iktidar sürekli ötekileştiriyor, ayrıştırıyor, böl-parçala-kazan yöntemiyle algıya oynuyor, bunu da başarıyor. Ekonomik kriz iktidarı ‘batma’ noktasına getirdiği halde, hala bu ülkenin yurttaşlarını, partilerini, seçmenini ‘terörist’, ‘vatan haini’ yaftaları ile suçluyorlar, bu yöntemle bir daha var olmanın hesaplarını yapıyorlar.
 
Hepimiz bunu biliyor ve görüyoruz.
 
Geride bıraktığımız bütün seçimlerde uyguladıkları bu yönteme ‘dur’ diyebileceğimiz bir zemin var.
Yerel seçim zemini, bu zemin çökmeden yurttaş olmanın gereğini yapıp, onarmak, yeniden üzerinde yürünebilecek bir hale getirmek mümkün. Yani, demokrasimizi yerelden ayaklandırmak gibi ciddi bir sorumluluk altındayız.
 
Görev yurttaşın;
Yurttaşlık duygularına tavan yaptırmanın, doğru adımları, kararları birleştirip buluşturmanın zamanı. Atatürkçü, Cumhuriyetçi, Sosyalist, Sosyal demokrat bütün kesimler, değerleri hiçe sayılan, ayaklar altına alınan herkese düşen görev, demokrasiyi yerelden ayaklandırmaktır. Çocuklarımızın, torunlarımızın geleceğinin garantisi olacaktır yerel seçimler için alınacak, uygulanacak kararlar. Paradan, mirastan, arabadan, evden çok daha önemli bir değer için, özgür bir yaşam için, bireysel hak ve özgürlüklerin ayaklar altından kurtarılması için verilmesi gereken bir mücadelenin tam da ortasındayız.
 
Görev muhaliflerin;
Parlamentoda temsiliyeti olan muhalefet partilerinin kendi içinde ötekileştirme, ayrıştırma, ideolojik kamplaşmaya yönelik bir tavır içine girmeden, ortaklaşarak kazanmanın zeminini sunmasının tam da zamanı. Partili olmayan, sandığa gitmeyen, ‘böyle gelmiş böyle gider’ diyen yurttaşların yurttaşlık görevlerini yerine getirmesinin da zamanı.
 
Geminin tabanı çatladı, su alıyor, onarılamıyor, çünkü zift tutmuyor, karaya çekip yeniden onarmak, özgürlüklere salmak gerekiyor. Yerel seçimler buna imkân sunuyor, o nedenle görev hepimizin; Emeklinin, işçinin, çiftçinin, köylünün, öğrencinin, ev hanımının, gençlerin, yaşlıların, öğretmenlerin, hepimizin. Demokrasiyi yerelden ayaklandırmak görevimizin ana hedefi sandıklardır. Sandıkla gelip sandıksız yönetim biçimini benimseyen, uygulayanlara ders verilecek zemin sandık zeminidir. Yapılanların hesabının sorulacağı tek adres sandıktır, yurttaşlık görevinin yerine getirilmesidir.
Geleceğinden, geleceğimizden kaygı duyan herkes bu görevi mutlaka yerine getirmelidir.
Geleceğinden kaygı duyan el kaldırsın sandığa yürüsün, demokrasiyi yerelden ayaklandıralım.
 
DİĞER YAZILAR
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Madde Bağımlıları Mücadele Derneği’nde silahlı kavga
Madde Bağımlıları Mücadele Derneği’nde silahlı kavga
Bizans ve Romalılara ait tarihi eser yakalandı
Bizans ve Romalılara ait tarihi eser yakalandı