Advert
A‡ıkış kapısı yerel yönetimler
Naci SAPAN

A‡ıkış kapısı yerel yönetimler

Bu içerik 6168 kez okundu.
Cumhuriyet Halk Partisi yerel yönetimlerde mutlak başarıyı yakalayacak bir alt yapıyı hazırlamak, Türkiye’nin siyasi haritasındaki varlığını daha fazla hissettirmek, yaşatmak, umut olmak zorundadır.
 
Gerçek şu ki; Tek çıkış kapısı mevcut durum gereği budur. Bunun çok iyi, çok, çok iyi değerlendirilmesi şarttır, yurttaşın arzusu da bu yöndedir. Sosyal demokrat belediyecilik anlayışı, örnek bir yönetim tarzı ile yurttaşın gelecekteki yol haritasını belirlemesine katkı sunacak hamleler yapmak kendisini ciddi bir şekilde dayatmıştır.
 
Erken ya da zamanında, bir seçim var ve CHP yerel yönetimlerde mutlak başarıyı yakalamak zorundadır. Bunun için en iyi kadrolarını şimdiden, yakın zamanda belirleyip iç tartışmalardan ‘Azade’ bir biçimde toplumun, yurttaşın beğenisine sunmak, yurttaşı bu tercihe yönlendirmek gibi bir yolun izlenmesi şarttır.
 
Ankara, istanbul, Antalya, Mersin gibi kentler kazanıldığında Türkiye’nin siyasi tercihlerinin rotası da genel siyasetin rotasını izler konuma gelecektir. Bunun böyle olmasına inanmak, katkı sunmak, sürekliliğini sağlamak Cumhuriyet Halk Partisinin tarihsel sorumluluğudur.
 
Yerel yönetimler doğal ittifakların hayata geçirileceği alanlardır. Karşılıklı iyi niyet, samimi, gerçekçi, dürüst yaklaşımlarla oluşması mümkün doğal ittifaklardan çıkacak sonuçların, özelde CHP’nin genelde ise yurttaşın, toplumun, gelecekte Türkiye’nin yararına bir durum olduğunu çok iyi kavramak, kavratmak, anlatmak gibi ciddi bir sorumluluğu ciddi kadrolar belirleyerek gerçekleştirmek, sürekliliğini sağlamak mümkün.
 
Yerel seçimlerin psikolojik ve sosyolojik şifreleri genel seçimlerden çok daha farklı olduğu için, halkın belediyesi, halkın yönetimi anlayışını sunmak, bunun hayata geçirilmesini sağlamak, yerel iktidarın nimetlerini yaşam alanlarındaki bireylerle paylaşmak/paylaşılacağı güvenini hissettirecek kadroların alanlara sürülmesi şarttır. Mevcut Belediye yönetimlerinin şaibeli durumlarının varlığı bu anlamda CHP’nin belirleyeceği ciddi kadroların işini kolaylaştıracaktır.
 
Bütün mesele; doğal-yerel dinamiklerin parametrelerini doğru kadrolarla sağlam temellere oturtmak, bunun üzerinden doğal ittifakları güçlü hale getirmektir. Geçici resmi ittifaklar böyle bir güce hitap etmiyor, karşılığı da olmuyor.
DİĞER YAZILAR
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Ergani'de şimşek deprem etkisi yarattı!
Ergani'de şimşek deprem etkisi yarattı!
Otomobil ile minibüs çarpıştı; ölü ve yaralılar var
Otomobil ile minibüs çarpıştı; ölü ve yaralılar var