Advert
Yağcılık bir meslek mi?
Naci SAPAN

Yağcılık bir meslek mi?

Bu içerik 6054 kez okundu.
Bütün meslekler kıymetlidir, kendi çapında onurludur, anlamlıdır, faydalıdır dozu kendi içinde ve dışa yansımasında ayarlı olduğu oranda. 
Hep duyarız ve de öyle biliriz; ‘Meslek Onuru’ diye bir kavram vardır. Mesleklerini iyi yapanlar o onurla yaşarlar, yaşamlarını o çerçevede idame ettirirler. O yaşam biçimini izleyenler meslek onurunu koruyanlara saygı ile bakarlar. Böyle olduğunda toplum saygındır, bireyler saygındır, nezaketlidir, onurludur, yansıması ülke onuruna tekabül eder ki, buda o ülkenin başka ülkeler karşısındaki saygınlığının varlık nedenidir. 
Sınır tanımayan ‘yağcılık, eyyamcılık, dalkavukluk’ gibi ‘mesleklerin’ türemiş olması, gerçek anlamda meslek onurunu kollayıp, koruyanların, dolayısıyla onlara saygın bir gözle bakanların şahsiyetlerinde, kişiliklerinde hiçbir kırılganlığa neden olmaz. Sadece ‘yağcılık, eyyamcılık, dalkavukluk’ mesleğini iş edinenleri izler, bu meslek grubunu yaratanların yol yürüyüşlerinin nereye kadar devam edeceğini merak ederler. 
Ve bugün ülkemizin genelinde onurlu, saygın, bireye ve topluma, insan hak ve hürriyetlerine saygılı olan ezici bir çoğunluk, ‘yağcılık, eyyamcılık, dalkavukluk’ mesleğinin yaratıcılarını yürekleri burkularak, acı içinde izliyor, ülkenin onuruna, saygınlığına verdikleri zararlardan dolayı. 
Kısıtlı bir kesim tarafından yaratılmış bu mesleğin maddi bir alt yapısı yok, dönemseldir. Her zaman var olmuştur, ancak bu dönem kadar yani yaşadığımız mevcut iktidar döneminde olduğu kadar ele ayağa düşmemiş idi. 
Sporcusundan, işadamına, STK temsilcisine, kamu kurum ve kuruluşlarında görev tevdi edilen şahıslara kadar uzanan ek meslek grubu ‘yağcılık, eyyamcılık, dalkavukluk’ mesleği ülkemizde zirve yapmış durumda. 
&
Muhafazakâr bir lideri Osmanlı padişahının muadili olarak ilan edenler, başka bir zaman Devrimci bir liderin muadili olarak yağlama gayreti göstererek mesleklerinin, onursuzluğunu açıkça kamuoyuna ilan edebiliyorlar. 
Toplumun genelini taşımak istedikleri bu meslek grubuna yakınlaştırma çabaları belki bir süre daha devam edebilir, ancak bu çabanın beyhude olduğu gerçeği daha şimdiden kafalarına çarpmaya başladı. Çünkü bu toplumun geneli onurludur, herkesin gerçek bir mesleği ve meslek onuru var. 
‘Yağcılık, eyyamcılık, dalkavukluk’ mesleğinin onursuzluğu ile yaşamak isteyenlere kapı zaten açık, buyurun yol yürüyüşünüze devam edin. 
Yolunuz açık!
Mesleğiniz hayırlı olsun!
 
Pir Sultan Abdal ne demiş;
KOYUN BENi HAK AŞKINA YANAYIM
DÖNEN DÖNSÜN BEN DÖNMEZEM YOLUMDAN
YOLUMDAN DÖNÜP MAHRUM MU KALAYIM
DÖNEN DÖNSÜN BEN DÖNMEZEM YOLUMDAN
DİĞER YAZILAR
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Madde Bağımlıları Mücadele Derneği’nde silahlı kavga
Madde Bağımlıları Mücadele Derneği’nde silahlı kavga
Bizans ve Romalılara ait tarihi eser yakalandı
Bizans ve Romalılara ait tarihi eser yakalandı