Advert
Kim/kimler sokağa çıkamaz?
Naci SAPAN

Kim/kimler sokağa çıkamaz?

Bu içerik 5942 kez okundu.
Normal hayatta duyarız, ya da duymuşuzdur.
Duymamış olanlar vardır, mutlaka duyacaklardır.
Eh zaten duydular da!
‘Göreceksin seni sokağa çıkartmayacağım, mahallede, sokakta, çarşıda pazarda, AVM’de insanların bakacak yüzün kalmayacak, sokağa çıkamaz hale geleceksin’ biçimindeki son derece tehdit içerikli tek kelimeden cümleye terfisi mümkün haykırışları hep duyarız. Bu sözler birinin başka birisine yönelik çaresizlik içinde dile getirdiği sözler olarak serbest dolaşım hakkı elde etmiş olabilir;
Kim/kimler olabilir?
Sokağa çıkamaz hale geldiğinde gerçekten sokağa çıkamaz olanlar diye düşündüğümüzde, akla farklı sektörlerden temsilciler, sokakta toplumun kabul etmediği işleri beceren tipler diye gelir ilk etapta. Bunların bir ya da birkaç hata nedeniyle sokakla, toplumla bağları kısa süreli de olsa kesilebilir, hatalardan dönülmesi o insanların yeniden sokağa dönmesinin zeminidir, koşullara göre açık bir kapı vardır.
&
Ya bilerek ölümlere göz yumanlar?
insan hak ve hürriyetlerini hiçe sayanlar?
Adalet kavramının içini boşaltarak her türlü adaletsizliği dayatanlar?
Basın özgürlüğü, hak, hukuk, adalet arayışlarını engelleyenler?
Onlar nasıl sokağa çıkacaklar?
Hiçe saydıkları hayatların geride bıraktıklarının yüzüne nasıl bakacaklar?
&
HDP temsilcileri Diyarbakır’da ‘Adalet nöbeti’ gerçekleştiriyor. Bir parkta devam eden nöbete HDP Milletvekilleri, o partinin siyasi temsilcileri katılıyor. Parkın etrafın güvenlik barikatları var, kitlesel katılıma güvenlik gerekçesi adı altında bildik OHAL’li nedenlerle izin verilmiyor. Yani her isteyen katılamıyor
Yandaş bir gazete ‘Adalet Nöbeti’nin içeriğini, amacını ve mesajını sorgulayacağına-ki, böyle bir davranış beklemiyoruz. Kabız birinin tuvalette kendini son kerteye kadar zorlamasına benzer bir durumla eş değer pozisyon yaratmış, CHP il başkanlığının dayanışma ziyaretine atfen ‘Halk yok CHP var, tek destek CHP’den’ başlıklı bir spotla kendi meşrebine göre duruma son noktayı koymuş!
Sonra, ‘Sözde adalet yürüyüşünde gelişen PKK-Kılıçdaroğlu birlikteliği HDP eyleminde katmerleşti’ diye de ahlaksızlığını katmerleştirmiş. insanların Adalet arayışına, oraya destek verenlere yönelik bu kadar ahlaksızca bir yaklaşım olabilir mi?
&
Bunlar böyle!
CHP’nin Adalet yürüyüşü ve Maltepe mitingi ile ilgili de Adalet içerikli sorgulama yapmadan ‘Sözde Adalet yürüyüşü’ başlıkları atarak işin içinden çıkmaya çalışmışlardı. Adalet deyince renkleri değişiyor, benizleri atıyor, kalp atışlarına korku hâkim oluyor, ileride sokaklara çıkamama ihtimallerinin beyin hâkimiyeti onları saldırgan hale getiriyor, ‘Bu düzen böyle gitsin biz sokağa çıkabilelim’ diye düşünüyorlar. Aksi durumda hangi yüzle sokağa çıkacaklar!
Tehditle insanları sokağa çıkarmamak mümkündür, ancak geçicidir, çıktığında güçlüdür, asildir, onurludur, karşılığı vardır.
Zor olan; Toplumun karşısına çıkacak yüz kalmadığı için sokağa çıkamayacak hale gelmektir. Kalıcıdır, güçsüzdür, asaletsizdir, onursuzdur, karşılığı yoktur.
DİĞER YAZILAR
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Madde Bağımlıları Mücadele Derneği’nde silahlı kavga
Madde Bağımlıları Mücadele Derneği’nde silahlı kavga
Bizans ve Romalılara ait tarihi eser yakalandı
Bizans ve Romalılara ait tarihi eser yakalandı