Advert
YAŞAYAN DEĞER CiHAN ENSARiOĞLU
Esat Taştekin

YAŞAYAN DEĞER CiHAN ENSARiOĞLU

Daha önce yine bir değerli insanı konu ettiğimiz yazımızda belirttiğimiz gibi, yaşayan değerlerimize pek sahip çıkmıyoruz.

Bu içerik 20623 kez okundu.

 

Onları kaybettikten sonra günlerce anlatıp dururuz. Yazılı ve görsel medyada bol bol işleriz. Ama ne yazık ki bu tür anlatımlar ve haberler nafile olur. Bugünkü yazımda sayın milletvekilimiz Galip Ensarioğlunun kardeşi bana göre ensarioğlu ailesinin güllerinden Cihan Ensarioğlunu anlatacağım. Geçen Pazar günü adını söylememe müsaade etmeyen bir dostumun vesilesi ile Cihan Ensarioğlu ile tanıştım. Kısa bir sohbetimiz oldu. Sohbet sırasında sohbet sınırlarını aşarak cihan bey’i soru yağmuruna tuttum. Sorulara verdiği cevaplardan onun yaşayan bir değer olduğunu anladım. Gazetecilik hayatım boyunca belediye başkanından tutun bakanlara kadar birçok kişi ile röportaj yaptım. Hiç kimseden görmediğim meziyetleri,açık sözlülüğü,mütevaziliği,nezaketi kendisinde gördüm. Bulunduğumuz ortamda epeyce kişi vardı konuşurken dört yanını gözleriyle süzüyor konuya hakimiyetini kaybetmeden kelimeleri usta edebiyatçılara taş çıkartırcasına şeçerek ve birçok siyasetçinin gıpta edeceği bir hitabetle soruları cevaplıyordu. Yanımda duran bir iki arkadaş kaş göz hareketi yaparak ve bazen beni dürterek soru sormamı engellemeye çalışıyordu. Oysaki ben sorduğum soruların farkındaydım amacım Cihan bey’i yakından tanımaktı. Sorduğum bazı soruların muhatabı olmadığını biliyordum amacım onun yukarıda saydığım özelliklerini sohbeti dinleyenlerinde anlamasıydı. Çünkü benim ilk soruma verdiği cevapla onun yaşayan bir değer olduğunun farkına varmıştım.
 
   Toplum olarak kaybettiğimiz bir başarılı siyasetçiden sonra kimse bunun yerini tutamaz diye karamsarlığa düşeriz. Ben Cihan bey’i tanıdıktan sonra Diyarbakır’ın siyasi tarihinde iz bırakan hiç kimseyi aratmayacağı kanısına vardım. Çünkü o Ensarioğlu soyadının kendisine yüklediği ağırlığı taşıyordu. Haziran 2011 seçimleri arifesinden beri Cihan Ensarioğlu adını duymuştum davet edilen her düğüne ,tanıdık olsun olmasın duyduğu her taziyeye geldiğini biliyordum. Onunla tanışan konuşan herkesin onu sevdiğini biliyordum. Kendisi ile sohbet etme fırsatından sonra sevenlerine hak verdim cihan ensarioğlu ile tanışıp onu sevmeyecek kişinin sevgi duygusunun arızalı olduğuna inanıyorum. Ensarioğlu ailesi gerçekten Diyarbakırımızın eşraflarındandır her bir ferdi ayrı ayrı bir değerdir. Mevcut milletvekilimiz sayın Galip Ensarioğlu ve unutulmaz bakanlarımızdan sayın M.Salim Ensarioğlunu zaten tüm Diyarbakır ve Türkiye halkı iyi tanır.
DİĞER YAZILAR
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Ergani'de şimşek deprem etkisi yarattı!
Ergani'de şimşek deprem etkisi yarattı!
Otomobil ile minibüs çarpıştı; ölü ve yaralılar var
Otomobil ile minibüs çarpıştı; ölü ve yaralılar var