Advert
5 Kuraldan vazgeçin
Esat Taştekin

5 Kuraldan vazgeçin

Bu içerik 6499 kez okundu.
ilçemizde kimileri bir şey yapmak ister ama olmaz. Birileri de bir yere gelmek için siyasetçilerin yanında olmak ister. Nedense ilçemiz farklı bir siyaset sürdürmekte, bizler gazeteci olarak yazmak zorundayız. Yazmadığımızda okuyucularımız bizden hesap sorar.
Ergani ilçemiz bu 3 yada 4 yıl boyunca ne hizmet görmüştür denilen yazılarla karşılaştım. Hatta kim ne yaptı, kimler taş üzerine taş bıraktı denildi.
O zaman nerden başlayalım derseniz yazalım… 
Benim hoşuma giden bir yazı var,
sosyal paylaşım sitesinde gördüm…
işte Bu Yazı…
Ergani Diyarbakır ve güneydoğu'nun gerek coğrafik yapısı gerekse nüfus ve kültür bakımından en çok gelişmiş kadim ilçesi. peygamberler beg şair yazar ve sanatçılar diyarı.
Ergani ilçemizi kıymetli yapan bu değerler dışında ilçemize yakışmayan gelişmelerde mevcut nedir bunlar? Kısaca gözlemlerimi aktarayım.
1-Dedikodu ilçemize hiç yakışmayan ve hiçbir artı değer katmayan ilçemizin geçmişiyle bağdaşmayan çoğu mesnetsiz ve yaralayıcı dedikodular!
2-ilçemizde eksik olan milliyetçilik duyguları kimse yanlış anlamasın yalnız bir köyü bir kasabayı veya bir ilçeyı oluşturan kökleri yüzyıllara dayanan kişi veya kişiler o yerleşim yerinde hakim olmak zorundadır ve bir birlerini koruyup kollamak gibi bir mecburiyetleri vardır yalnız bu durum ilçemizde mevcut değil maalesef bugün ilçemizde Çermik ve Diclelilerin egemen olduğu bir yapı hakim!
3-Faiz ve tefecilik Ergani ilçemizin başına musallat olan ve genellikle son yıllarda köylerden gelip şehir merkezine yerleşen insanların tekeline aldığı ve bir çok insanımızı mağdur edip Nana (ekmeğe) muhtaç eden ve memleketini terk etmek zorunda bırakan kan emici vampirler!
4-Rastgele araba park etme ve nerdeyse ilçemizle özdeşleşen yol ortasından yürüme hastalığı!
5-ilçemizi yönetmeye talip olmuş kişi veya kişilerin mafya vari tehdit ve şantaj yoluyla kurumların fakir fukara ve ihtiyaç sahiplerinden önce kendilerine hizmet etme mecburiyetinde bırakılmış olması!
Bu ve buna benzer sorunların azalması durumunda inanıyorum ki ilçemiz çok daha gelişecek ve daha güzel günlere hep birlikte ulaşacağız... 
Bu yazı benim hoşuma gitti ve sizlerle paylaşmak istedim..
Kimse kendi üzerine alınmasın.. Bu sistem Ülkenin genelinde var… 
Hayırlı Cumalar
DİĞER YAZILAR
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Çermik'te kaybolan genç için aramalar devam ediyor
Çermik'te kaybolan genç için aramalar devam ediyor
Sigara içmek için çıktığı pencereden düşüp öldü
Sigara içmek için çıktığı pencereden düşüp öldü