Advert
Tavukların Rozeti
Esat Taştekin

Tavukların Rozeti

Bu içerik 6531 kez okundu.

Eskiden Diyarbakır'ın kodamanları kırmızı eti ve ekmeği Ergani'den satın alıyorlarmış. Kırmızı etimiz o kadar lezzetliymiş ki Diyarbakır'dan dışarıdan gelen tüm misafirlere Ergani eti ikram ediliyormuş. Hatta devlet büyükleri de sofralarında Ergani etini eksiltmezmiş. son zamanlarda Ergani'de satılan etin kalmamış olmalı ki müthiş bir şekilde tavuk ürünleri satılmakta pikniklerde tavuk etinden kebaplar yapılmaktadır.

Pikniklerde yakılan ateşlerin dumanı ve evlerin bahçelerinde mangalda pişen tavuk etinin dumanı ilçeyi sarmaktadır. Diyeceksiniz ki yazının başı tavukların rozeti ve bunun konuyla alakası ne. Hemen açıklıyorum. Uzun zamandır Ergani'mizde her dönemde ön saflarda koşan kendilerini toplumun ileri geleni,  söz sahibi, etkili veya yetkili kişisi gören ya da gösteren zatlar dönem dönem rozet değiştirdiler. Gah şu partinin, gah bu partinin rozetini taktılar. Ceketlerinin yakalarının alt kısmında a partisinin rozeti ön kısmında b partisinin rozeti bulunmaktadır. işte düşünüyorum acaba bu insanlar tavuk eti yiye yiye mi böyle rozet değiştirdiler. Şahsım olarak ben hiçbir rozet takmadım. Şükürler ki fazlada tavuk eti yemiyorum. işte bu yüzden ben bu rozeti gördüğümde tavukların rozeti diyorum.

Hafta başında sosyal paylaşım sayfamda tavuklardan ve rozetlerden bahsetmiştim. Sanırım ne demek istediğimi şimdi daha iyi anlamışsınızdır. Şöyle bir düşünüyorum Ergani'nin son yıllarını ilçede elle tutulur gözle görülür hiçbir yatırım bulunmamakta. Vatandaşın derdini ilçenin sorunlarını dile getirende yok. Sosyal paylaşım sitelerinde herkes kendini bir haberci bir kanaat önderi söz sahibi bir siyasetçi geleceğin belediye başkanı, milletvekili gibi görmeye başladı. Onun şurdan burdan gördüğü bir güzel yazıyı kendisi yazmış gibi kopyalayıp yayınlamaktadır. Ergani'nin sahibi kim, ileri geleni kim belli değil. Bir tarafta trafik karmaşası ciddi bir sorun. Susuz köyler diğer taraftan dokuz ay iş kurdan para almak için çalınan kapılar. dönen entrikalar ve haddi hesabı olmayan dedikodular.  Ve ne olacağı belli olmayan açıkta olan öğretmenlerle ilgili hiçbir bilgi yok. Ücretli atanan Öğretmenlerin kaç gün görev yapacağını bilmedikleri için görevlerine ısınamayan öğretmenler ve öğrencilerin mağduriyetleri bunları konuşan bir rozeti yok. Ha şunu derken teröre bulaşmış hiçbir kişinin öğretmenliğe dönmesini tasvip ediyor değilim. Hukuk çerçevesinde gereken yapılsın. Ama ilçedeki sorunlara eğilmezseniz alın rozetinizi çalın başınıza, rozet sizin olsun gazetecilik bize kalsın.

DİĞER YAZILAR
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Çermik'te kaybolan genç için aramalar devam ediyor
Çermik'te kaybolan genç için aramalar devam ediyor
Sigara içmek için çıktığı pencereden düşüp öldü
Sigara içmek için çıktığı pencereden düşüp öldü