Advert
SENDiKANIN UA‡URTMALARI
Esat Taştekin

SENDiKANIN UA‡URTMALARI

Bu içerik 6860 kez okundu.
Günler öncesinden ilçemizde en fazla üyeye sahip bir eğitim sendikası öğrencilere uçurtma dağıtacağını toplu olarak öğrencilerle uçurtma uçuracaklarını söylemişlerdi. Ve gün geldi geçen Çarşamba günü Ergani devlet hastanesinin karşısında öğrencileri topladılar. Düşünce güzeldi. Seçilen yer güzeldi. Hava rüzgarlı uçurtmaya uygundu.
 
Ama gelgelelim ki planladıkları gibi yapamadılar. Büyük bir izdiham yaşandı. Velilerle öğrenciler topyekün uçurtma dağıtan öğretmenlerine saldırdılar. Kimi öğrenci boyunun kısalığı, çekingenliği veya hastalığı nedeniyle uçurtma alamadı. Boylu poslu öğrenciler, öğrencilerin velileri üçer beşer onar uçurtmaları öğretmenlerinden bir nevi zorla aldılar. Anlayacağınız bu güzel proje amacına ulaşamadı. Biraz daha açık konuşursak sendika bu işi beceremedi. Birçok öğrenci eli boş ağlayarak toplu konutlara ve binalarına döndüler.
 
Organizasyon iyi değildi. Hatta kargaşada bazı öğretmenlerin elindeki uçurtmaları yere fırlatıp kendilerini kurtarmaya çalıştılar. Adını zikretmek istemediğim sendikanın olaya şahit olan elemanları da sanırım düşüncemize katılacaklardır. Öğrencileri o bayırda toplayıp üzmeye hakları yoktur. Sosyal dayanışma vakfı tarafından dağıtılan kömür, gıda ve makarnayı almak için vakıf önündeki izdiham misali bir düzensizlik bir tertipsizlik vardı. Kim bilir belki de bu çocuklar büyüklerini kopya ettiler. Ama burada sendikanın suçu yok, hatası yok diyemeyiz. Sonuçta bunları eğitmekte öğretmenlerin görevidir. Sendikanın bu projesi gerçekten güzeldi. Keşke bir düzen bir tertip içinde bir uyum içinde geçseydi. Ama olmadı. Birçok öğrenci evlerine ağlayarak döndüler.
 
Sendikanın bu öğrencilerin gönlünü alması gerekir. Uçurtmasız kalan çocuklara uçurtma temin etmesi onların borcudur artık. inanıyorum ki bu haklı eleştirimiz sendikanın birçok üyesi de kabul edecektir. Çünkü tarafsız habercilik gereği bu eleştirimizi kabul edecekleri düşüncesiyle hayırlı cumalar diliyorum.
DİĞER YAZILAR
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Ergani'de şimşek deprem etkisi yarattı!
Ergani'de şimşek deprem etkisi yarattı!
Otomobil ile minibüs çarpıştı; ölü ve yaralılar var
Otomobil ile minibüs çarpıştı; ölü ve yaralılar var